Vreme čitanja: oko 1 min.

Spasić: Zakazale ruske službe, uslediće smene

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spasić je ocenio da je vrlo verovatno da sledi novi talas terorističkih napada u zapadnim zemljama

  • 2
Krokus Siti Hol, Moskva Foto: Tanjug/AP

Bivši obaveštajac Božidar Spasićizjavio je povodom večerašnjeg terorističkog napada u Moskvi da ga je verovatno izvela velika i dobro organizovana grupa, kao i da su zakazale ruske obaveštajne i kontraobaveštajne službe.

Spasić je za Tanjug rekao da povodom napada očekuje da će uslediti brojne smene u ruskim bezbednosnim službama, navodeći da je masovna pucnjava u koncertnoj dvorani u Moskvi pokazala da je obaveštajna i kontraobaveštajna služba ''bila uspavana''.

Spasić je naglasio i da je vrlo značajno to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za sutra sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog, kako je rekao, mogućeg ''domino efekta'' terorističkog napada u Moskvi.

Spasić je ocenio da je vrlo verovatno da sledi novi talas terorističkih napada u zapadnim zemljama.

On je izrazio skepsu prema saopštenju Islamske države koja je preuzela odgovornost za napad, navodeći da očekuje će se sada mnoge terorističke organizacije oglašavati sa sličnim porukama.

Bivši obaveštajac tvrdi i da je u pitanju akt međunarodnog terorizma i da ovo nikako nije bio napad uperen protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    23. mart 2024 | 07:53

    Šta zakazale? U Rusiji Inguši I Čečeni slobodno šetaju naoružani do zuba, policija I'm ništa ne može. Voze auta bez tabling pod rotacijom. Pogledajte samo koliko ima snimaka na You Tube. Užas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA