Vreme čitanja: oko 1 min.

Đukić Dejanović: Uspešno završen probni završni ispit

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učenici su se ranije opredeljivali koji će predmet polagati, a mogli su da biraju između biologije, geografije, istorije, fizike i hemije

  • 1
Test iz matematike, matematika Foto: Marko Jovanović, mpn.gov.rs

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović čestitala je svim učenicima osmog razreda i polaznicima funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, nastavnicima i školama na uspešno realizovanom probnom završnom ispitu.

"Vaša posvećenost i trud su zaista impresivni i želim da vam čestitam na uspešnoj realizaciji probnog završnog ispita. Nastavite da se trudite i predano radite da biste uspešno završili nastavnu godinu i pripremili za završni ispit. Verujem u vaše sposobnosti, kao i posvećenost i predan rad vaših nastavnika koji su uvek tu da vam pruže podršku. Uverena sam da ćete i na završnom ispitu pokazati svoje znanje i ostvariti značajne rezultate", rekla je ministarka.

Učenici su juče polagali test iz matematike, dok su danas, od 9 do 11 časova polagali test iz srpskog, odnosno, maternjeg jezika, a od 11.30 do 13.30 test iz odabranog predmeta, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Učenici su se ranije opredeljivali koji će predmet polagati, a mogli su da biraju između biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Nakon održanog probnog ispita, učenici imaju mogućnost, da ukoliko se predomisle da promene predmet za polaganje na završnom ispitu. Promena predmeta biće moguća od 8. do 11. aprila neposredno u školi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velja

    24. mart 2024 | 10:32

    Da li se neko pita kako mala matura utice na mentalno zdravlje osmaka.Deca dozivljavaju stres kada je polaganje kazu da vriste prililom ulaska da rade.Imaju tremu,blokira mozak naprave i nenamernu gresku.Posle rada sekiracija i opet stres.Zar moraju ovo da dozivljavaju tako mali?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA