Vreme čitanja: oko 1 min.

Narednih dana olujni udari košave od 100 km/h: Ove predele Srbije očekuje najvetrovitije vreme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najjači udari košave očekuju se na jugu Banata

  • 0
Jak vetar, kosava, nevreme, vremenska prognoza  Đorđe Đurić Foto: Shutterstock

Srbija će sredinom ove sedmice biti pod uticajem snažnog ciklona sa centralnog Mediterana, pa se nad našim područjem očekuje veoma izražen gradijent vazdušnog pritiska, što će usloviti veoma vetrovito vreme.

Očekuje se uspostavljanje veoma izraženog južnog strujanja, pa će doći i do priliva osetno toplije vazdušne mase.

U Srbiji će današnji umeren do jak severozapadni vetar koji će donositi i prohladno vremem oslabiti do kraja dana.

Utorak će doneti pojačanje jugoistočnog vetra, koji će biti jak, u košavskom području i na planinama veoma jak, a na jugu Banata sa olujnim udarima.

Najvetrovitije biće u sredu.

Širom Srbije duvaće veoma jak jugoistočni vetar. U Pomoravlju, Podunavlju, u Beogradu, u Braničevskom okrugu, širom Vojvodine i na planinama očekuju se olujni udari košave, na jugu Banata i od 100 km/h.

U četvrtak će vetar biti malo slabiji, ali i dalje veoma jak, naročito na planinama i u Vojvodini, kao i na zapadu Srbije, a biće u skretanju na jugozapadni. Do kraja dana vetar će postepeno oslabiti.

S obzirom na to da će četvrtak doneti prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, snažno južno strujanje doneće i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa se očekuju prljave padavine.

U petak i tokom vikenda nastaviće se južno strujanje, ali će vetar biti slab, a uz sunčanom vreme skoro pa i letnje, uz temperature i preko 25°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA