≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

RHMZ se oglasio rano jutros, evo šta nas čeka do kraja marta: Temperaturne oscilacije i česte promene vremena

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznato i kada se očekuje stabilizacija vremena

  • 1
SRBIJA VREMENSKA PROGNOZA KIŠAN DAN Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Republički hidrometeorološki zavod najavio je u ponedeljak ujutru da nas do kraja marta u Srbiji čekaju temperaturne oscilacije i česte promene vremena.

U ponedeljak, 25. marta, će biti promenlјivo oblačno i sveže, u Vojvodini i istočnoj Srbiji vetrovito. Tokom dana se očekuju i sunčani intervali, ali i lokalna pojava kratkotrajne kiša, a na planinama snega. Najviša temperatura od 10 do 15 °S. Uveče i tokom noći vedro uz slablјenje vetra.

U utorak, 26. marta, jutro hladno sa prizemnim mrazem, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Tokom dana novo naoblačenje, ali uz porast temperature i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito u košavskom području i na planinama. Na jugu Banata i u donjem Podunavlјu očekuju se i udari olujne jačine. Kiša se posle podne očekuje u jugozapadnim i južnim, a uveče i tokom noći i u centralnim i istočnim krajevima Srbije.

Jaka i olujna košava će duvati i u sredu, 27. marta, a u četvrtak, 28. marta, će oslabiti, ali će jugozapadni vetar biti u pojačanju. Tokom dana biće toplije uz mestimičnu kišu i lokalne plјuskove sa grmlјavinom.

Od petka, 29. marta, do kraja meseca pretežno sunčano i toplo.

(Telegraf.rs)

Video: Hladni front stiže u Srbiju, evo za koliko će pasti temperatura u nedelju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA