Vreme čitanja: oko 1 min.

Đukić Dejanović: Projekat za memorijalni centar u Ribnikaru do kraja godine

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada je reč o rekonstrukciji dela škole gde deca idu na nastavu, Đukić Dejanović je rekla da je taj deo trebalo da bude rekonstruisan još pre kovid pandemije

  • 2
Škola Ribnikar, Slavica Đukić Dejanović Foto-kolaž: Tanjug/Nemanja Jovanović, Telegraf

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da očekuje da će projekat izgradnje memorijalnog centra u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar biti završen do kraja godine.

Prema njenim rečima, projekat izgradnje trebalo bi da bude gotov u ovoj godini, a sa izgradnjom će se početi kada se steknu svi uslovi, kao što su lokacija i gabariti memorijalnog centra, kao i usaglavašanje o idejnoj poruci koju bi centar trebalo da pošalje.

"Radna grupa koja je formirana i vezana za aktivnosti oko memorijalnog centra već je imala svoju prvu sednicu i donela poslovnik o radu. Idejno rešenje za to kako će izgledati memorijalni centar će sigurno proisteći iz velikog broja konsultacija, ali će urbanisti, arhitekte, psiholozi, etičari i roditelji dece koje, nažalost, više nema davati svoje ideje za idejno rešenje. Struka će, naravno, osmisliti i sadržinu i formu", istakla je Đukić Dejanović gostujući na TV Prva.

Kada je reč o rekonstrukciji dela škole gde deca idu na nastavu, Đukić Dejanović je rekla da je taj deo trebalo da bude rekonstruisan još pre kovid pandemije.

"Tu je kompletna instalacija jako loša i zaista je sada vreme da se napravi definitivni projekat za rekonstrukciju i proširenje škole. Letnji raspust bi trebalo da bude period kad će se krenuti sa rekonstrukcijom, kako bi deca koja idu u Vladislav Ribnikar imala što povoljnije uslove za učenje, obrazovanje, igru i sve ono što je deci namenjeno", rekla je ministarka.

Ona je navela i da deci treba plasirati istinu i dati im mogućnost da kroz određene predmete koje uče u školi, ali i kroz uticaje u vršnjačkoj komunikaciji, porodici i u razgovorima sa drugima, formiraju svoj stav i kritičko mišljenje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    25. mart 2024 | 11:24

    Uopšte vam to nije potrebno,nikako se nećete oprati za vaše greške i loše procene svih državnih institucija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA