Vreme čitanja: oko 1 min.

Učitelja Miomira svi obožavaju, a drži časove drugačije od svih drugih: Deca jedva čekaju da dođu u školu

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ohrabruje đake da na zabavan način prenose važne životne poruke

  • 3
Miomir Dejanović Foto: RTS/Printscreen

Miomir Dejanović koji je učitelj u Osnovnoj školi "Svetozar Marković" u Vranju, godinama u nastavi koristi stripove koje crta sam i sa svojim đacima. Tako, deca bolje razumeju gradivo, a za svoje radove osvajaju nagrade, prenosi RTS.

Strip u nastavi liči na igru, zabavu, a u stvari omogućava da se kroz tekst i crtež ponuđeni nastavni sadržaji brže uče i duže pamte. Ohrabruje đake da na zabavan način prenose važne životne poruke.

"Učili smo životne opomene da ne diramo mlađe od sebe i da ne treba da se bijemo", kaže Minja Janković, učenica.

Lana Milutinović dodaje da kroz strip iskazuje misli, svoja osećanja i maštu.

Ljubav prema stripu učitelj Dejanović učenicima prenosi već godinama, sadašnji uče i iz stripova starijih generacija. Na domaćim i međunarodnim takmičenjima osvajaju nagrade.

"Ja sam ovu medalju zlatnu osvojio za ovaj crtež i mogu reći da medalja može da se dobije i za likovno, ne samo za sport", ističe Ivan Trajković, učenik.

"Volim strip zato što nas je učitelj od prvog razreda naučio to da crtamo" rekla je Emilija Dimić.

Nagrade se nižu, do sada su osvojili 111 učenici sa učiteljem. Nihovi radovi krase školu, a pronašli su mesto i u zbirkama i zbornicima.

"Ja sam sa prošlom generacijom već uradio zbirku "Da ti nacrtam", skupljam stripove ovih učenika koji su sada kod mene. Tako da se nadam da će do kraja školske godine izaći još jedna druga zbirka edukativnih stripova", naglašava Miomir Dejanović, učitelj u OŠ "Svetozar Marković" u Vranju.

Prepoznat je rad Miomira Dejanovića, Mideja, dobijao je priznanja za najboljeg nastavnika na prostorima bivše Jugoslavije, najboljeg edukatora Srbije, svetosavsku i gradsku nagradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan S

    14. april 2024 | 08:39

    Podrzavam da pisete o ovakvim temama. Dajte malo da prepoznamo i istaknemo ono dobro što se dešava u našem društvu jer kako smo krenuli srljamo u propast. Svaka čast i priznanje za nastavnika koji je kao svetla tačka u sivilu. Deci trebaju vodiči koji će da ih usmeravaju i kroz život a ne samo baznu edukaciju, ja to zovem zvezde vodilje.

  • Iva

    14. april 2024 | 09:52

    Svaka cast za ovog coveka ,redak i dragocen !!!Trebalo bi da drzi predavanja ostalim prosvetnim radnicima sta je posvecenost deci i njihovom znanju i obrazovanju.Ostali samo otaljigaju predavajuci deci suvoparno i nezanimljivo.Jos jedno bravo za ovog coveka !

  • Velja

    14. april 2024 | 12:00

    U ovoj zemlji nastava se izvodi kao pre sesdeset godina.Ne smes da budes drugaciji od drugih niti da pominjes savremenu nastavu i internet u nastavi.Jer zabranjuju upotrebu mobilnih telefona na casu umesto da se koriste u nastavne svrhe.Profesor je vise policajac i bebi siter nego predavac i vodic kroz cas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA