Vreme čitanja: oko 1 min.

Grujičić na ATOMEXPO 2024: Nuklearna medicina budućnost u lečenju pacijenata

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grujičić na ATOMEXPO 2024: Nuklearna medicina budućnost u lečenju pacijenata

  • 1
Danica Grujičić, zdravstvo, EU Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da je nuklearna medicina budućnost u lečenju pacijenata.

Ona je u obraćanju na Međunarodnom forumu ATOMEXPO 2024 u Sočiju, posvećenom globalnoj upotrebi nuklearne energije, istakla da je nuklearna medicina budućnost u lečenju pacijenata, navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje da je Grujičić kazala da će uskoro sve više zdravstvenih problema moći da se rešava upravo uz pomoć te grane medicine.

"Kada je reč o onkologiji i lečenju onkoloških pacijenata dostignućima nuklearne medicine, Rusija je već zakoračila u 22. vek. Kada sam nedavno razgovorala sa vašim ministrom zdravlja Mihailom Muraškom koji nam je bio u poseti, rekla sam da Ministarstvo zdravlja i Srbiju interesuje upravo primena nuklearne medicine", poručila je Grujičić prilikom obraćanja.

Forum okuplja predstavnike 75 država, 4.500 učesnika, među kojima su ministri i predstavnici vladinih agencija, predstavnici najvećih kompanija globalne nuklearne industrije, kao i brojni međunarodni stručnjaci.

Najavljeno je da će Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u Sočiju potpisati i Memorandum o saradnji sa kompanijom „Rosatom“, globalnim liderom u primeni nuklearne energije u raznim oblastima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA