Vreme čitanja: oko 2 min.

Martinović posetio Dom zdravlja NBG i donirao tri miliona dinara za renoviranje

M. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Donirani novac će biti upotrebljen za promenu podova i krečenje prostorija

  • 1
Dom zdravlja Novi Beograd, šalter, vakcinacija, koronavirus, stariji građani Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas Dom zdravlja Novi Beograd i donirao pomoć Ministarstva od tri miliona dinara za renoviranje Dečijeg dispanzera u toj zdravstvenoj ustanovi, kao i deset laptop računara.

Donirani novac će biti upotrebljen za promenu podova i krečenje prostorija.

"Cilj je da se deca koja dolaze ovde osećaju lepše. Ovo je jedan od najvećih domova zdravlja u Beogradu i Srbiji. Izgrađen je krajem sedamdesetih godina i zaista se vidi da su potrebna značajna ulaganja", istakao je Martinović.

Dodao je i da je Ministarstvo zaključilo ugovor sa Gradom Beogradom u iznosu od 320 miliona dinara za nabavku najsavremenije medicinske opreme za više domova zdravlja u Beogradu, specijalizovanu bolnicu Sveti Sava, kao i za Kliničko-bolnički centar Zvezdara.

"To je vrlo jasan signal da o zdravlju ne brine samo Ministarstvo zdravlja, već je zdravstveni sistem prioritet čitave Vlade i predsednika", naglasio je Martinović.

Ministar je donirao i 10 laptop računara za koje je rekao da će biti od značaja za lekare i zdravstveno osoblje.

Rekao je da se očekuje da će, nakon formiranja Vlade i usvajanja rebalansa budžeta, biti raspisan još jedan javni poziv za finansiranje projekata i pozvao direktorku Doma Zdravlja Novi Beograd Božicu Novaković da konkuriše, jer bi mogla da se izdvoje značajnija sredstva za renoviranje te ustanove.

"Reč je o ozbiljnoj zdravstvenoj ustanovi koja ima više od 200.000 pacijenata i mnogo posla", rekao je ministar.

Direktorka Doma zdravlja Novi Beograd Božica Novaković zahvalila je ministru na donaciji za dom zdravlja u kojem se leči više od 44 hiljade dece.

"Donacija znači poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite za pacijente, ali i uslova rada za zaposlene", rekla je Novaković.

Navela je da će radovi trajati oko mesec dana, a pregledi će se za to vreme odvijati u drugom delu zgrade. Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan zahvalio je ministru na donaciji i istakao važnost saradnje između grada i ministarstava.

"Cenimo napor vlade i predsednika koji stavljaju poseban akcenat na zdravstvo", rekao je Bovan.

Istakao je da se nada da će, nakon formiranja vlade, doći do izgradnje novog doma zdravlja na Bežanijskoj kosi, kako bi stari dom zdravlja bio rasterećen.

"To nam je prioritet i uvek ćemo biti deo projekata koji znače poboljšanje kvaliteta zdravstvene nege za Novobeograđane", zaključio je Bovan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zdravlje

    26. mart 2024 | 13:50

    Da li može neko da objasni ovu donaciju? Donirao je vlastita sredstva? Ili je "donirao" sredstva ministarstva, tj. državne pare državnoj ustanovi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA