Vreme čitanja: oko 2 min.

Guverner Rotarija Aleksandar Radojićić potpisao Memorandum o međudržvnoj saradnji sa Distriktima iz Indije

M. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prisustovao je i zamenik ambasadora Republike Srbije u Indiji, Lazar Vukadinović, koji je posebno naglasio značaj ovog događaja za dve države

  • 0
Rotari Distrikt Srbija, Indija Foto: Rotari Distrikt Srbija

Guverner Rotari Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić je sa svojim timom od 12 članova posetio Indiju i potpisao Memorandum o međudržavnoj saradnji sa Distriktima Delhi 3011 i 3012 u amabasadi Republike Srbije u prisustvu Rotarijanaca iz obe zemlje.

Memorandum su, takođe potpisali Distriktni guverneri iz Delhija Jeetender Gupta, Sushil Kuhrana, Deepak Thalvar i Mohamed Ghamam. Prisustovao je i zamenik ambasadora Republike Srbije u Indiji, Lazar Vukadinović, koji je posebno naglasio značaj ovog događaja za dve države.

Radojićič je izjavio da “potpisivanje ovog sporazuma predstavlja još jedan korak napred u izgradnji međunarodne saradnje i promociji mira u svetu, pružajući priliku za razmenu ideja, resursa i projekata između rotarijanskih distrikata u Indiji, Srbiji i Crnoj Gori”.

U okviru programa Razmene Rotari klubova iz Regiona, delegacija iz Srbije i Crne Gore posetila je Mumbaij, gde su se susreli s rotarijancima iz tog područja. Ova razmena omogućava članovima oba distrikta da razmene iskustva, ideje i kulture, čime se grade trajni mostovi prijateljstva i saradnje između različitih delova sveta.

Ovaj program naglašava važnost dijaloga i razumevanja među ljudima različitih kultura i poziva na izgradnju globalne zajednice posvećene humanitarnim ciljevima i promociji mira.

Rotarijanci iz Srbije i Crna Gora posetili su Rotari školu Gurugram i upoznali se sa njenim radom. Ova izuzetno važna institucija za zajednicu, omogućava visoko kvalitetno obrazovanje deci po najvišim standardima i predstavlja jedan od najvećih projekata u svetu, Rotari kluba Gurgaon. Već 37 godina, pored redovnih đaka, školuju se i deca iz siromašnih porodica potpuno besplatno.

Na kraju posete, distriktni guverner Aleksandar Radojičić je sa svojim timom obišao Rotari Centar za krv u Gurugramu. Radojićić je naglasio da svake sekunde, negde u svetu, neko čeka na transfuziju krvi, zato budimo zajedno u ovoj humanoj misiji – darujmo krv i sapasimo živote.

Pored guvernera Radojičića, sastancima su prisustovali i članovi distriktnog tima: DGE Vladan Mijailović, ADG Relja Mirović, DRFEC Duška Mrvoš, ICC koordinator Vesna Baur i DAC Violeta Marković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA