Vreme čitanja: oko 1 min.

Niška Hitna pomoć seli se na Vizantijski bulevar kod Stop Šopa

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema rečima direktora UKC Niš Hitna pomoć se sada nalazi na prostoru od 53 ara, dok je gradska parcela na kojoj će se graditi površine jednog hektara

  • 1
Hitna pomoć Niš Foto: D.K.

Zgrada Hitne pomoći će biti presljena u objekat koji će biti izgrađen na Vizantijskom bulevaru, nedaleko od Stop Šopa, najavio je danas Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dr Zoran Perišić.

- Nelogično je da su Urgentni centar i Hitna pomoć udaljeni međusobno 50 metara. Hitna pomoć treba da bude u delu grada sa dobrim saobraćajnim komunikacijama, sa velikim prostorom za parking i taj prostor našli smo na Vizantijskom bulevaru između Stop Šopa i DIS-a - izjavio je Perišić prilikom obilaska Klinike za urologiju.

Prema njegovim rečima Hitna pomoć se sada nalazi na prostoru od 53 ara, dok je gradska parcela na kojoj će se graditi površine jednog hektara.

- Zgrada Hitne pomoći biće izgrađena u relativno kratkom vremenskom periodu, po modularnom tipu gradnje po kome će se graditi i porodilište. Prostor na kome se sada nalazi Hitna pomoć moći ćemo da, nakon preseljenja, stavimo u službu kliničkog zdravstva i nekih budućih dečijih klinika - izjavio je Perišić.

On je kazao da će biti potrebno da Skupština grada usvoji izmene dva plana kako bi izgradnja Hitne pomoći krenula, a izmena prvog plana očekuje se do 10. aprila. Nakon toga Ministarstvo zdravlja treba da krene u realizaciji aktivnosti koje su u njegovoj nadležnosti.

- Hitna pomoć biti izmeštena na novu lokaciju zahvaljujući angažovanju gradonačelnice Niša Dragane Storivoski i zahvaljujući mom angažovanju, na predlog ministarke zdravlja Danice Grujčić. Suština je da država prepoznaje i želi da unapredi zdravstvo u Nišu. Ona to čini izgradnju novih objekata i njihovim opremanjem. Mi moramo da razmišljamo o kadrovima za te nove objekte i da ih edukujemo - izjavio je dr Perišić.

On je obišao Kliniku za urologiju UKC Niš pošto je ta klinika dobila najsavremeniji laser za razbijanje kamena u bubregu i prvi pacijenti su njime danas operisani.

(Telegraf.rs/D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    27. mart 2024 | 06:08

    Tu kolima po pola sata ne može da se prođe. Gužve su neverovatne. Ako tu presele hitnu bolje odmah popa da zoveš. Pre će da te sahrane nego hitna da dođe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA