Vreme čitanja: oko 2 min.

Đukić Dejanović otvorila novoizgrađeni vrtić u Tutinu

J. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Projekat je realizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku Svetske banke

  • 0
Dodeljene Vukove nagrade u Beogradu Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Ministarka prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Slavica Đukić Dejanović otvorila je juče u Tutinu novoizgrađeni vrtić „Sunce“, kojim će biti obezbeđeno 100 novih mesta za mališane.

U novoizgrađeni objekat u okviru Predškolske ustanove “Habiba Stočević” koji se prostire na oko 1.000 kvadratnih metara, uloženo je nešto više od 102 miliona dinara.

Projekat je realizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku Svetske banke kroz program inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, putem kojeg unapređuje dostupnost, kvalitet i uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu.

Kroz projekat se izgradnjom, dogradnjom, adaptacijom i opremanjem obezbeđuje 11.000 novih mesta u vrtićima za mališane u 22 lokalne samouprave širom Srbije.

"Izgradnjom novog vrtića dajemo podršku pre svega deci sa teritorije opštine Tutin, lokalnoj samoupravi i roditeljima. Deca su izvor naše budućnosti, a uključivanje dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja predstavlja ključ zdravog i srećnog odrastanja i osnov za bolju budućnost", rekla je Đukić Dejanović.

Predsednik opštine Tutin Bajro Gegić istakao je da je važno to šte se izgradnjom ovog vrtića ukidaju liste čekanja.

On je zahvalio je Ministarstvu prosvete i Vladi Srbije što su prepoznali potrebu i značaj izgradnje ovog vrtića.

"Hvala vam što se prepoznali značaj ovog objekta i što ste danas sa nama, jer to cenimo kao težnju vas lično, ali i Vlade Republike Srbije da na podjednak način obezbede uslove za bolji život i perspektivniju budućnost svih građana i na svim područjima Izgradnjom ovog objekta omogućili smo našoj deci, ali i zaposlenima izvanredne uslove za rad i boravak", poručio je Gegić.

Ministarstvo prosvete, u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ osim širenja kapaciteta, kroz izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata, posebnu pažnju posvećuje unapređenju kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i inkluziji dece iz socijalno osetljivih grupa.

U skladu sa tim Ministarstvo prosvete, na teritoriji opštine Tutin, sprovelo je obuke u predškolskim ustanovama za zaposlene. Kako bi se obezbedili adekvatni uslovi za kvalitetan rad sa decom, uložena su dodatna sredstva za nabavku IKT opreme u vrednosti od oko 387 hiljada dinara, dok je za nabavku niskog mobilnog nameštaja obezbeđeno oko 350 hiljada dinara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA