Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka Grujičić: Veliki korak Srbije na putu razvoja nuklearne medicine

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić potpisala je Memorandum o razumevanju između Ministarstva zdravlja i Državne korporacije za nuklearnu energiju "Rosatom"

  • 0
Danica Grujičić Foto: Privatna arhiva

U okviru Međunarodnog foruma ATOMEXPO 2024. posvećenog globalnoj upotrebi nuklearne energije koji se održava u Sočiju u Rusiji, ministarka zdravlja Republike Srbije Danica Grujičić potpisala je Memorandum o razumevanju između Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Državne korporacije za nuklearnu energiju "Rosatom" o saradnji u oblasti nuklearne medicine.

Sporazum, između ostalog, podrazumeva razmenu informacija i iskustava u oblasti nuklearne medicine, saradnju u medicinskoj dijagnostici i radioterapiji za lečenje onkoloških bolesnika, kao i u oblasti usavršavanja zdravstvenih radnika, razmenu informacija o novoj opremi i tehnološkim dostignućima, učešće u zajedničkim projektima i druge vidove saradnje na ovom polju.

Danica Grujičić Foto: Privatna arhiva

Ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je uvek isticala značaj nuklearne medicine u borbi sa najtežim bolestima, kao i dostignuća Rusije u toj oblasti, ocenila je ovaj Memorandum kao veliki korak Srbije na putu razvoja nuklearne medicine.

(Telegraf.rs)

Video: Trajković: Za drugu decu isto tako želim da dobiju rešenje kao i ja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA