≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se MUP Srbije o nestanku male Danke i sistemu "Pronađi me"

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U potragu za Dankom (2) uključio se i veliki broj građana

  • 2
Nestala devojčica Danka Ilić Bor potraga Foto-montaža: Privatna arhiva, MUP, Shutterstock

Devojčica Danka Ilić (2) nestala je danas na Banjskom polju u Boru.

Povodom nestanka devojčice oglasio se i MUP Republike Srbije, čije saopštenje prenosimo u celosti:

- Obaveštavamo sve građane da je večeras prvi put u Republici Srbiji pokrenut Amber Alert tj. sistem "Pronađi me".

Obaveštavamo javnost da je ovaj sistem aktiviran zbog današnjeg nestanka dvogodišnje devojčice u Banjskom Polju, u Boru. Danka Ilić, starosti 2 godine. Nestala oko 13.45 časova u naselju Banjsko Polje,

ulica Vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor. Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala: maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192.

Ovo nije nikakva pokazna vežba, u toku je obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu – putem SMS poruka, prekidima radio i televizijskih programa, objavama na autobuskim, železničkim stanicama, aerodromima i panelima na auto- putevima.

Platforma za obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu "Pronađi me" uspostavljena je u cilju brze reakcije u slučaju nestanka maloletnih lica slanjem jedinstvenog alarma različitim učesnicima procesa, koji sadrži osnovne podatke o nestalom licu, kao što su policijska uprava gde je prijavljen predmet, ime i prezime nestale osobe, godine starosti, lični opis, opis odeće, mesto nestanka i druge važne informacije.

Podsetimo, u Srbiji je sistem za hitno obaveštenje javnosti o nestaloj deci "Pronađi me" počeo da radi 25. oktobra.

Sistem je implementiran na inicijativu CNZD, po modelu Amber Alert sistema, koji je nastao u SAD 1996. godine, a naziv je dobio po Amber Hagerman, devetogodišnjoj devojčici iz Teksasa, koja je oteta i ubijena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    26. mart 2024 | 21:00

    Bože pomozi.

  • Dragana

    27. mart 2024 | 04:39

    Daj Boze da pronadju ovu devojčicu jveć danas...hajde da se svi zajedno molimo za nju da bude pronadjena živa i zdrava i da bude vraćena svojoj porodici...ja neznam koja je ovo devojčica ali želim svim srcem da se ona pronadje živa zdrava i ne povredjena ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA