≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija češlja Banjsko polje u potrazi za Dankom, ulaze u napuštene kuće: Ovako izgleda potraga za devojčicom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na prilazu Banjskom Polju postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila

  • 1

Devojčica Danka Ilić (2) poslednji put živa je viđena juče oko 13 sati u naselju Banjsko polje kod Bora.

Slučaj je prijavljen policiji koja je odmah krenula u potragu, a svega nekoliko sati kasnije cela Srbija je bila obaveštena o nestanku deteta.

MUP-ova aplikacija "Pronađi me" prvi put je aktivirana sinoć.

- Na stotine ljudi uključeno je u potragu za Dankom Ilić. Svi napušteni objekti u tom mestu su pregledani, a takođe se ispituju sve "bezbednosno interesantne osobe", koji su ranije imali probleme sa zakonom. Policija češlja Banjsko polje i ulazi se u dvadeseti sat - objašnjava naš sagovornik.

U potragu za Dankom od juče su se uključili i rudari. Prema rečima jednog od njih predeo je nepristupačan. I za odraslog čoveka ovaj predeo je težak za kretanje, a kamoli za dete.

Na prilazu Banjskom Polju postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila.

Bratislav Gašić

U Bor je sinoć stigao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je jutros dao instrukcije da dobrovoljci koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom. Dvadesetak meštana dobilo je dozvolu da sa policijom učestvuje u akciji potrage.

Juče je je oko 500 meštana, zajedno sa policijom, žandermerijom, MUP-om i Gorskom službom spasavanja učestvovalo u potrazi za nestalom devojčicom.

Korišćeni su dronovi i termovizijske kamere, koje zbog šuma i potoka u okolini Banjskog Polja nisu donele rezultate.

Danka Ilić nestala je u ponedeljak oko 13.45, dok je majka davala vodu drugom detetu. Policija je odmah pozvana i bila na licu mesta u roku od 15 minuta, kao i vatrogasne službe, nakon čega je počela potraga.

Danka Ilić Foto: Privatna arhiva

Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem "Pronađi me" je u ponedeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    27. mart 2024 | 12:06

    Da li policija ulazi i u naseljene kuće, na privatne posede? Trebao bi da se dovede zakon koji policiju ovlašćuje da ulazi i vrši vizuelni "pretres" objekata u siroj okolini, isključivo u svrhu pronalaska nestale maloletne osobe. Tim se ne narušava privatnost ali se jedino tako može reći da je oblast prečešljana 100%. Da li se pretražuje šuma u smislu skrivenih jama ispod rastinja u ulasku u šumu(koje kopaju životinje), seno na livadama i sl..??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA