Vreme čitanja: oko 1 min.

"S pravom se ponose svojom obučenošću": General Mojslilović prisustvovao obuci 63. padobranske brigade

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

General je prisustvovao uvežbavanju padobranaca za vertikalni manevar različitim tehnikama uz pomoć užeta, sa i bez osiguranja

  • 9
Milan Mojsilovič, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović posetio je na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" pripadnike borbenog tima 63. padobranske brigade tokom obuke za izvođenje diverzantskih dejstava na elemente borbenog rasporeda neprijatelja, kao i uvežbavanja padobranaca za vertikalni manevar.

General je izrazio zadovoljstvo prikazanom osposobljenošću i organizovanošću obuke, kao i sadejstvom sa jedinicama ratnog vazduhoplovstva, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Pripadnici 63. padobranske brigade se s pravom ponose svojom obučenošću, odnosom prema zadacima, visokim moralom i svojom jedinicom", rekao je general Mojsilović.

General je prisustvovao uvežbavanju padobranaca za vertikalni manevar različitim tehnikama uz pomoć užeta, sa i bez osiguranja.

Pratio je i izvođenje obuke timova padobranskih četa za izvršenje diverzije, uključujući i tim za tihu likvidaciju, postavljanje eksplozivnih punjenja i evakuaciju ranjenika vazdušnim putem, dodaje se u saopštenju.

Borbeni timovi 63. padobranske brigade, u sadejstvu sa helikopterskom jedinicom Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovnom odbranom (PVO), realizuju redovnu obuku za izvođenje diverzantskih dejstava na elemente borbenog rasporeda neprijatelja, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Obuka se izvodi radi trenaže profesionalnog sastava, dodatnog osposobljavanja mlađih vojnika i starešina i očuvanja visoke borbene gotovosti jedinice za realizaciju dodeljenih misija i zadataka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Prikaz naoružanja i vojne opreme Republike Srbije u kompleksu Niške tvrđave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    28. mart 2024 | 07:26

    Војска Србије се урушава из дана у дан а ови набеђени команданти се само менекенишу. Тенковски батаљон у Сремској Митровици има само осам возача тенкова!

  • ATA970

    28. mart 2024 | 08:02

    More ako nešto grune,razbežaće se skoro svi kao '91-ve pa će gurnuti nas običan narod da ratujemo. Nas su pre rata odveli u Krušedol na jedno gadjanje,gde smo zadužili nove AP,dve trećine ljudi zadnji put u vojsci videlo M48,nisu znali ni da rasklope,tako su slali u Hrvatsku.

  • Srbija

    28. mart 2024 | 00:59

    Ovde nesto mirise!!! Zadnjih dana citamo vesti da je nas nacelnik generalstaba svaki drugi dan u poseti nekoj nasoj jedinici. Te pesadija, te vojna policija kobre, te tenkisti, sad 63 padobranska, da li to nasa drzava nesto sprema, ili se sprema za nesto sto ubrzo predstoji? Da li ste razmisljali o tome a? Zabrinjavajuće jel da

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA