Vreme čitanja: oko 1 min.

Besplatan vrtić za svako treće dete i udžbenici za osnovce: Fantastična vest za roditelje u Dragačevu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilje je uvećanje broja novorođenih i kvalitetniji život porodica sa malom decom

  • 0
Vrtić, Lučani Foto: Rina

Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

- Resorno ministarstvo je za navedeni program podrške u oblasti porodice i dece izdvojilo preko šest miliona dinara dok će lokalna samouprava iz budžeta izdvojiti dodatnih četiri miliona dinara. Sredstva u vrednosti od 10 miliona dinara će biti utrošena za realizaciju programa besplatnog vrtića za svako treće dete u porodici kao i za program besplatnih udžbenika za svu decu školskog uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole na teritoriji opštine Lučani, tokom 2024. godine - rekao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Ovakav vid finansiranja mera podrške porodica i dece na lučanskoj teritoriji je još jedan vid pospešivanja populacione politike na lokalnom nivou s ciljem uvećavanja broja novorođenih kao i kvalitetnijeg života porodica sa malom decom.

- Opština Lučani kontinuirano radi na realizaciji niza aktivnosti za podsticaj rađanju, tako što poslednjih godina iz budžeta obezbeđuje novčana sredstva za: darivanje svake novorođene bebe sa 100 hiljada dinara, isplatu do 300 hiljada dinara za biomedicinski potpomognutu oplodnju bračnim parovima bez dece, novčanu nadoknadu u trajanju od godinu dana za nezaposlene majke novorođenih beba, besplatan prevoz za decu do osmog razreda, besplatnu kuhinju za svako treće i naredno dete školskog uzrasta u porodici, stipendiranje đaka generacije, laptopove za vukovce, školske rančeve i školski pribor za đake prvake, autosedišta za nobvorođenčad, novogodišnje poklon paketiće za decu predškolskog uzrasta i drugo - kazao je Dolović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA