Vreme čitanja: oko 2 min.

"Duže vreme je nema, postalo je ozbiljno": Borani zabrinuti zbog nestale Danke (2), svi ponavljaju jednu stvar

Vreme čitanja: oko 2 min.

U trenutku nestanka Danka (2) je na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu

  • 1

Cela Srbija i region više od 27 sati tragaju za malom Dankom Ilić (2), koja je juče nestala u Banjskom Polju.

U potragu su se osim vojske, policije, žandarmerije i sapsilačkih službi uključili i građani Bora, koje je vest o nestanku njihove male sugrađane duboko potresla.

Iako je život u ovom gradu nastavio da teče, svi pričaju o devojčici, a vest o njenom nestanku većina je čula preko medija i društvenih mreža.

Danka Ilić Foto: Privatna arhiva

Reporteri Telegrafa posetili su ovaj grad i sa Boranima popričali o ovom slučaju.

"Saznala sam putem društvenih mreža i jako sam tužna. Ja sam baka, imam dve unukice i jako mi je žao što se to na takav način završava. Ne znam šta bih mogla da kažem, stvarno sam zatečena, nemam reči. Tu nema nikakve utehe", rekla je jedna Boranka za Telegraf.

Druga žena nam je rekla da je jako uznemirena zbog svega što se desilo.

" Ovo je tema dana, svima nam je to u fokusu ceo dan", rekla nam je ona.

Jedan stariji čovek sa kojim je naša reporterka razgovarala, ispričao je da oseća nelagodnost zbog nestanka male Danke.

"To je nešto što ne možete da objasnite, nije vam svejedno. Duže vreme je nema, postalo je prilično ozbiljno", rekao je Boranin za Telegraf.

"Čuo sam, van sebe sam. Jedva sam se smirio i ja i žena. Ne znam šta bih vam rekao. Mislim, molimo se Bogu da ne nađu što pre i da se vrati kući svojima", dodao je drugi čovek.

Podsetimo, Danka Ilić (2) nestala je juče u Banjskom Polju dok je njena majka otišla da sipa vodu starijem detetu.

U trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu.

Vest o njenom nestanku se brzo proširila društvenim mrežama, a osim vojske i policije u potragu za malom Dankom uključili su se i psi tragači, kao i građani Bora i okoline.

U Srbiji je prvi put aktiviran sistem Amber alert pod nazivom "Pronađi me", a informacije o devojčici Danki biće poslate SMS-om svim građanima Srbije kako bi pomogli i alarmirali policiju u slučaju da imaju informacije u vezi sa nestalom dvogodišnjom devojčicom.

U Banjskom polju nalaze se i reporteri Telegrafa, koji su imali prilike da juče razgovaraju sa Dankinom majkom, ali i zabrinutim komšijama koji su se uključili u potragu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara, saopšteno je iz MUP-a.

Ko god ima neku informaciju može se javiti majci na broj 0652816041.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA