Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo vuk? Opšta panika u Čeneju, meštani hteli da ga ubiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rasa je nastala krajem 20. veka upravo u pomenutoj bivšoj državi i to za potrebe rata

  • 3
pas u čeneju Foto: Fejsbuk

Na Čeneju, u blizini Novog Sada, primećena je životinja koja veoma podseća na vuka. Mnogi građani su se uplašili, apelovaći na ljude da mu se ne približavaju. Ipak, na kraju se ispostvailo da nije uslikana divlja zver, već jedna vrsta kućnog ljubimca.

"Da li ga neko traži ,pojavio se na Čeneju. Izgleda kao vuk, sivkaste boje, nisam uspeo da vidim pol", napisao je čovek uz fotografiju životinje koja neodoljivo podseća na zver.

"Sigurno nije vuk?" "Videli su ga neki ljudi, misle da je vuk i hoće da ga ubiju", "Ako ga vidite bežite", nizali su se komentari.

Ipak, nekoliko sugrađana kasnije je pojasnilo da je u pitanju čehoslovački vučji pas, koji veoma liči na zver, a u stvari je ljubimac. Rasa je nastala krajem 20. veka upravo u pomenutoj bivšoj državi i to za potrebe rata, a napravljen je ukrštanjem vučjaka i vuka.

- Čehoslovački vučji psi veoma brzo postajali ravnopravni članovi porodice u kojoj žive, pokazivali čak i veću empatiju prema drugima od samih ljudi, a da su naročito privrženi bili oni koji su odrastali uz malu decu - napisao je jedan sugrađanin.

Ipak, pojedini sajtovi koji se bave kućnim ljubimcima tvrde da je za ovu rasu potrebna posebna dozvola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • danijelpejcic@yahoo.com

    29. mart 2024 | 09:44

    Sta ti je ljudska rasa. Ubijaju sve sto se krece, puzi, leti, gmize, pliva... Poslao sam Telegrafu jutros vest o mom psu kog su upucali u boksu. Mucenik je bio zatvoren i upucali ga. Za sada je nepokretan. Niko ne reaguje, ni policija ni inspekcija.

  • Kranp

    29. mart 2024 | 10:31

    Jeste, Vuk je ,ali je zaštićen, bez odobrenja se ne ide u lov na Vika,tako kada bibovog neki seljak odstrelio debelo bi ga koštalo, verujte mi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA