Vreme čitanja: oko 4 min.

Majka me je napustila pre 37 godina, ali sve joj opraštam: Bolna ispovest Mariane iz Vršca, moli je samo jedno

Vreme čitanja: oko 4 min.

Marianina majka nestala je pre 37 godina, nakon svadbe svog sina. Iako se nisu videle decenijama, moli je da joj se javi i potvrdi da je dobro

  • 1
Mariana Todorov traži majku Foto: Privatna arhiva

"Poslednji put sam videla majku pre 37 godina na svadbi mog brata, a onda je otišla bez pozdrava", ovim rečima Mariana Todorov (50) iz Vršca počinje svoju životnu priču za Telegraf.rs. Sa bolom u glasu priseća se poslednjeg dana kada ju je i videla, a onda počinje sa nizom teorija gde bi sada mogla biti. Svašta je čula, ali ni u šta nije sigurna. Jedino što zna jeste da bi volela da je vidi i da joj saopšti da ima divnu unuku koja je čeka u Vršcu.

Mariana više ni ne broji godine. Kaže, ne može tačno ni da kaže koliko je prošlo od poslednjeg susreta, ali sigurno ima više od tri decenije. Toga dana, proslavljala je ženidbu svom sinu, a onda ih je bez traga, nenadano, napustila.

"Otišla kad se brat oženio, ja više ne znam ni koliko godina je prošlo, oko 37 sigurno. Nagoveštavala je ona da će otići. Na bratovoj svadbi je došlo do svađe. Otac se napio i ona je bila mnogo besna. Rekla nam je da će da ode i kada ode, da će nam on sve uzeti i da nećemo znati šta ćemo. Nisam verovala da će se to stvarno desiti. Ipak, mi smo imale lep odnos, nikada se nismo svađale", priseća se naša sagovornica.

Mariana Todoran traži majku Foto: Privatna arhiva

Priča nam da su prvo pomislili da joj se nešto desilo. Dani su prolazili, a onda je stigla informacija da se nalazi u sigurnoj kući.

"Otac ju je tražio iako su se razveli pre toga i saznali smo da je u sigurnoj kući. Mi nismo znali da je otac bio nasilan, ali znam da je mnogo pio. Njoj je to jako smetalo, nije to mogla da podnese. Već tada je bila bolesna, pila je lekove, radila je... Mislim da joj je pukao film i otišla je. Posle toga, saznali smo da se udala, ali ja nisam znala gde je otišla niti sa kim", pojašnjava Mariana.

Nakon toga, nizale su se informacije. Neke su bile proverene, a neke pusta nagađanja. Marianin rođeni brat živi u Švajcarskoj, te je on i saznao da im se majka preudala i preselila u tu državu sa novim mužem. Ipak, Mariana tvrdi da on nikada nije ni hteo da stupi u kontakt sa majkom. Čini se da ostatak familije njen odlazak shvatio kao izdaju, preko koje nikada neće preći.

"Brat je saznao da se udala i otišla u Švajcarsku. Tamo je živela dugo godina, radila i zaradila penziju. Skoro mi je brat javio da ju je navodno video u invalidskim kolicima tamo. Bila je i u staračkom domu neko vreme, prema tim informacijama koje je on dobio. Ja sam ga pitala što joj nije prišao ako ju je već video nepokretnu, a on kaže da neće da ima ništa sa njom. Ja znam da je ona bolesna, samo želim da proverim da li je dobro", priča nam ova žena.

Sofica, Marianina majka Foto: Privatna arhiva

Ipak, skoro se pojavila informacija koja je Mariani dala nadu da će ponovo videti majku. Neko od rođaka, navodno ju je video u Velikoj Plani.

"Poslednja informacija je da je viđena u Velikoj Plani. Muž za kog se preudala kada nas je napustila, umro je pre dve godine. Sada kruže priče da se venčala sa njegovim sinom, kako bi on dobio švajcarske papire. Niko drugi od rodbine neće ni da čuje za to da pokušavam da stupim u kontakt sa njom. Brata sam molila da ode u taj starački dom u kom je navodno bila, ali neće", navodi naša sagovornica.

Iako joj je jedini cilj da ponovo vidi i čuje svoju majku, Mariana ne može da se ne zapita kako bi uopšte taj susret prošao. Plaši se, kaže, da je neće ni prepoznati.

"Ja mislim da me ona neće prepoznati, a čak i da me prepozna reći će da joj ja nisam ćerka. Ona je psihički nestabilno i zbog lekova i bolesti i svega... Na kraju krajeva, ne znam ni sa kim živi, niti ko je to za koga se udala, a ni kakav je. Ja samo želim da znam da li je dobro. Ako joj nije dobro, može da dođe kod mene u Vršac, ja bih je rado primila", priča Mariana na ivici suza.

Oprašta joj i odlazak i prekid komunikacije. Razume je i želi joj samo jedno - da bude dobro i da se ne muči.

"Samo hoću da se uverim da je ona dobro. Ako je njoj dobro, ja je neću dirati. Neka ostane tamo. Volela bih da upozna svoju unuku. Ona je dete sa posebnim potrebama i volela bi da upozna svoju baku. Ako joj nije dobro, molim je da dođe kod mene, ovde je uvek dobrodošla", poručuje joj ćerka.

Ukoliko imate bilo kakve informacije o Marianinoj majci Sofici, možete nas kontaktirati putem mejla: redakcija@telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prosigoj

    31. mart 2024 | 15:49

    "Ja znam da je ona bolesna, samo želim da proverim da li je dobro", priča nam ova žena. Ha ha ha koja nelogična rečenica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA