≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sestre Roska i Mika koje dele jednu prostoriju sa ovcama, dobiće novu kuću: Od nedelje počinje priprema terena

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naredne nedelje počinje priprema terena za gradnju kuće sestrama Dimitrov, objavila je humanitarka Tamara Misirlić, zahvaljujući kojoj je Srbija i saznala za dve sirote sestre

  • 5
Sestre Roska i Mika spavaju sa ovcama, Dimitrovgrad Foto: Tamara Misirlic

Naredne nedelje počinje prva faza velikog projekta, priprema terena za gradnju kuće sestrama Dimitrov, Roski i Miki, koje dele jednu prostoriju sa ovcama, objavila je u sredu humanitarka Tamara Misirlić, zahvaljujući kojoj je Srbija i saznala za dve sirote sestre.

Sestre Dimitrov žive same u selu Mojinci nadomak Dimitrovgrada, na putu prema Staroj planini. Ovce su im sve što imaju, pa čak i spavaju sa njima, jer kakosu ispričale, žao im je da one spavaju na otvorenom, pa jedina soba koja se nije srušila služi i kao štala i kao soba.

"Sa neizmernim zadovoljstvom i radošću delimo vesti koje greju srce: naše drage sestre Dimitrov uskoro će moći da nazovu novi prostor svojim domom. Ova priča je dokaz šta sve možemo postići kada se udružimo i radimo srcem", navela je Tamara.

"Opština Dimitrovgrad će, u znak podrške našoj akciji, preuzeti obaveze oko pripreme prilaza i placa, postavljajući temelje za novi početak naših dragih sestara".

"Jedva čekamo da ih ovako radosne vidimo u novoj kući".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Tamara Misirlic (@fondacija_tamara_misirlic)

(Telegraf.rs)

Video: Sestre Roska i Mika spavaju sa ovcama kod Dimitrovgrada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VD

    28. mart 2024 | 23:42

    Bravo Tamara neka ti se dobrom vrati.

  • Treba pomoći

    29. mart 2024 | 05:37

    Njima treba stalna briga, dobiće svoj krov ali treba živeti dalje, za njih je račun za struju i od 2000 din prevelik (a biće veći) sve to što dobiju treba i održavati a sve to košta, opština mora da im da neku vrstu penzije da bi mogle da prežive.

  • Konačno

    29. mart 2024 | 06:28

    Neka lepa vest. Lepo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA