Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj grad je među prvima u Srbiji po broju datih doza HPV vakcina

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do sada dato oko 2.500 doza vakcina

  • 5
HPV vakcina Foto:Shutterstock

Šabac je među prvim gradovima u Srbiji po broju datih doza HPV vakcina, gde je do sada vakcinisano oko 10 odsto mladih koji pripadaju ciljnoj grupi.

U Domu zdravlja "Dr Draga Ljočić" u martu je svakog vikenda organizovana vakcinacija dece tom vakcinom, a pedijatar Snežana Biševac rekla je za Tanjug da je do sada dato oko 2.500 doza vakcina, kao i da je prima vakcinu primilo oko 1.125 dece.

To je, dodala je, na 10.500 dece od devet do 19 godina oko 10 odsto, što nije zanemarljiva brojka u odnosu na ostali deo Srbije.

"Ali, naravno, mi idemo ka tome da poboljšamo svest svih građana koliko je to izuzetno dobra i efikasna vakcina i kroz predavanja u osnovnim i srednjim školama, zajedno sa našim Zavodom za javno zdravlje promovišemo znači bezbednost i efikasnost ove vakcine", rekla je Biševac.

Zbog rezultata postignutih u oblasti vakcinacije dece i preventive, Udruženje za borbu protiv raka grlića materice i jajnika "Progovori" dodelilo je šabačkom Domu zdravlja plaketu "VeličanstveNE HPV", za izuzetan doprinos u podizanju svesti opšte i stručne javnosti, kao i obuhvatu imunizacije protiv HPV u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    29. mart 2024 | 10:51

    Da li doktori potpisuju da daju na svoju odgovornost ili obrmuto😒

  • zdravstveni radnik

    29. mart 2024 | 11:31

    bas mi je drago da ima edukovanih ljudi! bravo svaka cast

  • Kultura

    29. mart 2024 | 13:23

    Sabac - grad kulturnih ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA