≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ana Brnabić obišla dva vrtića u Valjevu, kapacitet do 500 mesta: Rešava se problem upisa u ovom gradu

M. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brnabić obilazi vrtiće "Mali princ" i "Palčica"

  • 32

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić obilazi danas dva vrtića u Valjevu, "Mali princ" i "Palčica", gde su je dočekala deca i vaspitači. Pored Brnabić, vrtiće obilaze i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

- Važno je reći da je novac za opremanje donirala Fondacija Novak Đoković, reč je o preko 18 miliona dinara. Svaka čast - istakla je Brnabić po dolasku.

- Drago mi je što je moj dolazak povod otvaranja dva nova vrtića, mislim da je to jedna od najlepših stvari koje kao Srbija u jednom timu možemo da radimo, najvažnije stvari za budućnost. Kada pogledate rezultat našeg zajedničkog rada u poslednjih 11 godina, ultimativno je najvažniji rezultat da smo uspeli  da stopu fertiliteta sa 1,43 posto 2012. godine podignemo na 1,6 posto, koliko je 2023. iznosila, i postavili smo ambiciozan zadatak da do 2027. godine podignemo stopu ukupnog fertiliteta na 1,7.

- Mi smo i sada sa ovim rezultatom zemlja u širem regionu, u koju se uključuju i Mađarska, Rumunija i Bugarska, zemlja sa najvećom stopom fertiliteta. Ohrabrujuće je i nešto je na čemu ćemo nastaviti da radimo - poručila je predsednica Narodne Skupštine.

Naglasila je i da joj je drago što je Valjevu potrebno više vrtića.

- Ovim rešavate problem "lista čekanja" za upis u vrtiće - dodala je Brnabić.

Dotakla se i Gerontološkog centra u Valjevu, te napomenula da je danas u centru finanlna komisija kako bi proverila da li su svi uslovi ispunjeni.

- Nadam se da će uskoro biti izdata upotrebna dozvola i da će taj objekat koji je ostao da "čami" od 2009. godine dobiti upotrebnu dozvolu - dodala je Brnabić i istakla da je u taj centar Vlada uložila 10 miliona evra.

U vrtiću je priređen i kulturno-umetnički program, a planiran je i razgovor sa decom i vaspitačima. Ukupan kapacitet dva vrtića je do 500 mesta.

Gradonačelnik Lazar Gojković je ranije izjavio da će otvaranjem ova dva vrtića, Valjevo u potpunosti rešiti problem upisa dece u vrtić.

U prvom objektu "Mali princ" realizovaće se celodnevni program i imaće devet grupa sa 200 upisane dece.

Površina objekta iznosi 1.106,99 m2 i poseduje privatnu kuhinju. I u drugom objektu "Palčica" će se realizovati celodnevni program, imaće 13 grupa i 270 upisane dece. Površina objekta iznosi 1.709.52 m2 i poseduje privatnu kuhinju.

Do novih obdaništa došlo se rekonstrukcijom stare Šeste škole, nakon preseljenja učenika u novi objekat škole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bisenija

    29. mart 2024 | 11:32

    Kulturno-umetnički program koji je priređen za posetioce pokazuje koliko se pažnje posvećuje raznovrsnom obrazovanju dece.

  • Kekić

    29. mart 2024 | 11:32

    Otvaranjem ovih vrtića će se smanjiti problem upisa dece u vrtiće u Valjevu.

  • Atanasije

    29. mart 2024 | 11:39

    Svaka čast gradonačelniku Valjeva i lokalnim vlastima na rekonstrukciji i transformaciji objekata kako bi deca imala kvalitetne uslove za boravak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA