Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Selaković i princeza Katarina u poseti Domu "Drinka Pavlović"

M. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Selaković poručio je da mu je zadovoljstvo što može u toj, kako je naglasio, izuzetno važnoj ustanovi da ugosti princezu Katarinu

  • 1
Dom za decu i omladinu Drinka Pavlovic Printskrin: Google Street View

Princeza Katarina Karađorđević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijlana pitanja Nikola Selaković svečano su otvorili renovirane prostorije i uručili novi nameštaj i opremu u Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja i mladima sa smetnjama u razvoju "Drinka Pavlović".

Ministar Selaković poručio je da mu je zadovoljstvo što može u toj, kako je naglasio, izuzetno važnoj ustanovi da ugosti princezu Katarinu, koja je, prema njegovim rečima, tu prisutna ne samo kao princeza, već kao neko ko vodi humanitarnu organizaciju.

"Vaš humanitarni rad i delovanje je u prethodne dve decenije ostavio itekako zapažen trag u čitavoj Srbiji. Taj humanitarni rad i posvećenost čovekoljublju princeze Katarine nagrađen je od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sretenjskim ordenom prvog reda, na Sretenje za Dan državnosti i mislim da je to jedno svojevrsno priznanje čitave države onome što je ona radila, što radi i što će, uveren sam nastaviti da radi", poručio je Selaković.

On je dodao da je za njega prilikom obilaska te ustanove najveće priznanje bilo kada je princeza Katarina rekla da je boravila u takvim ustanovama širom Evrope i sveta, ali da se upravo ovaj u Beogradu izdvaja.

"I to ne samo po izgledu i opremljenosti, već i po odnosu i stručnosti i posvećenosti zaposlenih korisnicima", istakao je Selaković.

Naglasio je da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nastaviti da pomaže razvoju ovakvih ustanova.

"Mi smo samo u prethodnoj godini izdvojili 15 miliona 670 hiljada dinara ukupno, od čega je najveći deo - preko 13 miliona i 200 hiljada otišlo na potpuno opremanje novih elektroinstalacija čitavog objekta, gde su, takođe, zaštitne ograde na terasama i balkonima potpuno urađene tako da korisnici mogu da izlaze. Ali ono što je najvažnije jeste da smo isfinansirali izradu projekta potpune adaptacije radne jedinice 'Drinka Pavlović' i uvereni smo da će naredna Vlada i njeno Ministarstvo za javna ulaganja prepoznati upravo taj projekat kao jedan od prioriteta. Još jednom zahvaljujemo princezi Katarini što je posvećena humanitarnom radu. Ona ovde nije gost, već jedan od domaćina", zaključio je Selaković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA