Vreme čitanja: oko 2 min.

Branislav je bio najbrži tata! Ovako je Udruženje "Roditelj" iz Užica obeležilo 15. jubilej

Vreme čitanja: oko 2 min.

Takmičenje je imalo i drugi deo u kome su učešće uzeli bate i seke, desetogodišnja Đurđa, devetogodišnja Isidora i petogodišnji Vojin, povijali su Ljubicu i Mihajla

  • 0
Udruženje "Roditelj" iz Užica obeležilo 15. jubilej Foto: Udruženje "Roditelji"

Povodom 15 godina postojanja užičkog Udruženja "Roditelj", organizovano je jedinstveno i veoma neobično takmičenje u kome su učestvovale tate u disciplini povijanja beba.

Sa lepim razlogom i divnom misijom, na jednom mestu okupili su se roditelji i deca, bate i seke, bake i deke, pa je druženje izgledalo kao u bajci.

U takmičenju je učestvovao veliki broj očeva, Nebojša je povijao Viktora, dok je mama Ksenija priskočila povije malenu Jovanu, Nenad je uz podršku Jovana povijao princezu Mariju, a Ilija uz podršku Bogdana, povijao je Srđana.

Najbrži od njih bio je Branislav Milivojević, kome su sin i ćerka, Nađa i Nemanja, pomogli da povije sina Stefana za svega 54 sekunde.

- Supruga i ja imamo troje dece, puno je obaveza i posla, ali navikli smo na to. Domaći zadaci, treninzi, samo su jedni u nizu zbog čega povijanje bebe i druge obaveze oko nje zahtevaju da se odrađuju brzo, kako bi se sve stiglo. Nakon odgajanja prethodno dvoje dece, uz suprugu, stekao sam dosta znanja, veštine i iskustva, pa je zbog toga supruga i položila nadu u mene kada me je prijavila u ovo takmičenje. - rekao je ovaj "super tata".

Takmičenje je imalo i drugi deo u kome su učešće uzeli bate i seke, desetogodišnja Đurđa, devetogodišnja Isidora i petogodišnji Vojin, povijali su Ljubicu i Mihajla.

Ističu, pomažu svojim majkama i tetkama, pa su upućeni u rutinu jedne mame i sve njene obaveze, dok prema rečima majki, dobro raspoloženje, uprkos čestom umoru, razumevanje, zdravlje i ljubav, glavni su aduti za dobru porodičnu atmosferu.

- Kako su očevi u današnja vremena sve više uključeni u obaveze oko odgajanja svoje dece, najpre jer je to prirodno i nešto najlepše, a potom da podele obaveze i sa mamom, jer je tempo života takav da uslovljava dobru organizaciju i razumevanje, ovim druženjem lepo smo se zabavili, u društvu pedijatara, nakon čega su roditelji imali kratku obuku o pravilnom montiranju dečijih sedišta. - izjavila je Ana Aleksić, članica Udruženja "Roditelj".

I narednih meseci u ovom udruženju očekuju se različite aktivnosti, poput humanitarnih i edukativnih, ali i tradicionalna saradnja sa institucijama i pojedincima, na polju bezbednosti i pomoći u odrastanju dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA