Vreme čitanja: oko 2 min.

Oko kuće nestale devojčice i dalje mnogo policije: Pretraga može da se proširi i na druge obližnje lokacije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep

  • 2
Banjsko polje, nestala Danka Ilić potraga Foto: Mup RS

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić ušla u peti dan.

Kako pretraga terena u krugu od 10 kilometara nije dala rezultate, policajci su prethodna dva dana, zajedno sa vatrogascima spasiocima, kao i dva tima za spasavanje u ruševinama Sektora za vanredne situacije MUP Srbije čiji je član i pas tragač Zigi, detaljno pretražili deo oko kuće u kojoj je Danka bila sa majkom u danu nestanka.

Tokom pretrage terena, više bagera je uklonilo slamu sa krova kuće kao i veliku količinu kabastog otpada koji se nalazio oko nje, kako bi spasioci i policija kuću mogli detaljno da pregledaju.

Ipak, rezultata nije bilo, te su se spasilački timovi, nakon što su sve pregledali, povukli sa terena oko 17 sati.

Tokom pretrage terena oko kuće otkriveni su i tuneli koji vode do borskog rudnika, koje su spasilački timovi takođe pregledali i nisu pronašli devojčicu, niti bilo kakve tragove.

Pregledani su okolni šahtovi, kao i kanal koji se nalazi iza kuće, za koji meštani kažu da je voda u njemu izuzetno brza. Voda u kanalu zaustavljena je na udaljenosti od jednog kilometra sa obe strane kuće.

Policijske patrole, koje se nalaze u celom selu - na gotovo svakoj raskrsnici, u dečjem parku, ispred kuća i zgrada, danas će nastaviti sa legitimacijom i pregledom kuća i stanova meštana Banjskog Polja koje juče nisu uspeli da pronađu u njihovim domovima ili da saznaju u kojim tačno stanovima žive.

Tokom pretrage terena u potrazi za Dankom stalno se priključuju nove ekipe policije i vatrogasaca u nadi da će doći do bilo kakvog traga koji će ih odvesti korak bliže ka pronalaženju devojčice.

Oko kuće je cele noći ostao veliki broj policajaca, a pretraga terena se nastavlja i moguće je da će da se proširi i na druge obližnje lokacije.

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem "Pronađi me" je zbog njenog nestanka aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu ''pronadjime.mup.gov.rs'', devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf na licu mesta: Potraga za malom Dankom sve mučnija, nada mora da pobedi očaj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    30. mart 2024 | 10:08

    POLICIJA TRBA DA RASPIŠE MEĐU NAREDNU POTERNICU DA SE POTRAGA ZA MALOM DANKOM RADI I U INOSTRANSTVU I PO CELOJ SRBIJI TO TREBA DA SE URADI A NE SAMO DA SE TAPKA U MESTU

  • Pa

    30. mart 2024 | 09:23

    I sa tim novim sistemom opet nismo nista dobili time kad devojcice nema nigde sta nam vredi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA