≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ove 4 fotografije iz Banjskog Polja su ključ potrage za Dankom (2): Na svakoj su važni detalji o nestanku

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na prvoj slici vide se važni detalji o nestaloj devojčici, ujedno, to je i najtužnija slika...

  • 7
Danka Ilić Foto: Privatna arhiva, Đorđe Đurić, Mateja Beljan, MUP RS, Nikola Anđić

Svanuo je peti dan potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) u Banjskom Polju, kod Bora. Do sada, policija, vatrogasci, gorska služba spasavanja, svi su pretresli teren oko kuće. Ipak, sve do juče, kada je MUP objavio slike pretrage kuće i senika oko nje, nismo imali izbliza sliku tačne lokacije na kojoj je, prema rečima majke, devojčica nestala. Svakako, četiri fotografije su pravile preokrete u istrazi, dok je najtužnija ona prva - objava da je devojčica nestala.

Prva fotografija - nestala devojčica

Danka Ilić Foto: Privatna arhiva

U utorak su društvene mreže preplavile fotografije nestale dvogodišnje devojčice Danke, sa brojem telefona na koji se svako može javiti ukoliko ima informacije. U opisu slike navedeno je da je devojčica nestala baš u toj garedrobi - plavim pantalonicama i zelenoj jakni. Majka je bila jako uznemirena, rekla je da je dete iščezlo dok je drugom detetu davala vodu da popije. Od tog trenutka kreće potraga za devojčicom, ubrzo stiže i prvi SMS. Te noći počela je kiša, koja je otežavala potragu za devojčicom. Meštani su se uključili. Selo je zatvoreno.

Druga fotografija - istraživanje dubine kanala i rupa na terenu

U vreme pretrage šume i terena oko kuće, počela je i pretraga samog dvorišta kuće oko koje je devojčica nestala. Tu je sonarom krenulo ispitivanje dubine rupa koje se nalaze u zemlji. Nije nađena. Teren je nepristupačanm te je bila potrebna i pomoć jače mehanizacije.

Treća fotografija - bageri čiste smeće oko kuće

Na trećoj fotografiji vide se bageri, koji su ubrzo došli ne bi li pretražili i prekopali smeće i zemlju iz okoline kuće. Kuća oko koje je nestala devojčica je na vrhu sela, oko nje je takoreći deponija, koja se tu godinama stvarala, bar su tako za naše novinare ispričali meštani Banjskog Polja.

Četvrta fotografija - kuća i senik izbliza

Fotografija kuće i senika izbliza, na kojoj se jasno vidi kako izgleda dvorište u kom se devojčica igrala, prema rečima majke, nakon čega je nestala. Kuća je starija, a pojata je puna sena.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora, nastavlja se peti dan, a razmatra se pretraga Borskog jezera koje se nalazi u blizini.

Policijske patrole i dalje obezbeđuju dvorište iz kojeg je devojčica nestala.

Posle četiri dana potrage, i dalje nema nikakvog traga u vezi sa nestalom devojčicom.

Prethodnih dana pretraženo je 10 kvadratnih kilometara oko kuće ispred koje je devojčica nestala, u pretrazi učestvuje više od 500 policajaca i spasilaca i dobrovoljci, a pretražen je i kanal ispod kuće koji vodi do rudnika.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su tunel, podzemne kanale i šahtove.

Operativna istraga se nastavlja.

Otac nestale devojčice ispitan je na poligrafu i prošao je poligrafsko testiranje, a majka devojčice ne može da bude ispitana na poligrafu jer je trudna.

Juče, četvrtog dana potrage, na terenu su bila i dva specijalistička tima za spasavanje, koji su detaljno pretražili teren oko kuće gde je poslednji put viđena dvogodišnja devojčica.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 časova, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J

    30. mart 2024 | 09:39

    Ko normalan tu dovodi decu da se igra?! Pa to mesto je užas.. Da je htela da budu na vazduhu i istrče se, mogli su otići u park. Cela priča je nelogična i sve je urađeno očigledno s nekom namerom.

  • iskreno

    30. mart 2024 | 09:24

    Svako vidi da je ujka veoma cudan bio na snimku

  • 5️⃣

    30. mart 2024 | 09:09

    PETI dan...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA