≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vatrogasac na kvadu projurio do kuće kod koje je poslednji put viđena Danka Ilić (2)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danka Ilić poslednji put je viđena u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju

  • 2
Vatrogasac na kvadu Bor Banjsko polje, nestala Danka Ilić potraga Foto: Mateja Beljan

U dvorištu kuće kod koje je poslednji put viđena Danka Ilić (2) stigao je vatrogasac na kvadu.

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, on je projurio na kvadu i uleteo u dvorište.

Pogledajte fotografije:

Podsetimo, potraga sa Dankom Ilić (2) ušla je u peti dan. Ni jučerašnja potraga se nije završila slavno, uprkos višečasovnim naporima svih pripadnika MUP-a.

Danka Ilić poslednji put je viđena u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju. U trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem "Pronađi me" je zbog njenog nestanka aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu ''pronadjime.mup.gov.rs'', devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Majka odvedena na mesto nestanka

U petak, 29. marta, četvrtog dana potrage za devojčicomDankom, policija je sa majkom otišla na mesto gde je poslednji put videla devojčicu.

Kako saznajemo, policija je sa majkom zapravo prolazila rekonstrukciju kretanja u danu u kom je devojčica nestala. Majka Ivana Ilić je pokazivala svaki napravljeni korak u utorak, pre nego što je dete naprosto iščezlo iz dvorišta.

Otac prošao poligraf

Miloš Ilić, otac nestale Danke prošao je poligrafsko ispitivanje. Kako Telegraf saznaje, otac juče nije bio pozvan na ispitivanje u policijsku stanicu u Boru, dok majka jeste zbog toga što je ona poslednja bila sa devojčicom pre njenog nestanka.

Majka je inače odbila poligrafsko testiranje.

I juče se radilo na raščišćavanju terena

Bageri su u sredu ceo dan kopali i iznosili smeće i krševe iz kuće, a ispred kuće kod koje je poslednji put viđena nestala Danka Ilić (2) za kojom traga cela Srbija stigla je teška mehanizacija koja je i juče radila na raščišćavanju terena.

Pas Zigi je takođe učestvovao u potrazi.

Od Danke i dalje ni traga ni glasa

Opremljeni najsavremenijom opremom, na kvadovima sa psima tragačima na desetine spasilaca jedan za drugim uputili su se ka mračnom tunelu koji je lociran u Banjskom Polju kako bi pronašli makar neki trag o nestaloj devojčici Danki Ilić. Hodali su tamnim i hladnim hodnicima, preko 70 sati na terenu, tražili, ali nažalost i dalje ni traga ni glasa od deteta.

Najnoviji snimak MUP-a dokazuje kolika je predanost naše policije i službe za spasavanje da Danku nađu živu i zdravu. Na početku se mogu videti planovi konstruisani do najsitnijeg detalja.

I pored fonemenalne logistike, neumorno prolazeći i pretraživajući, od ranih jutarnjih časova, tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora, specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova nisu uspeli da pronađu nikakav trag koji bi ukazao na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf na licu mesta: Potraga za malom Dankom sve mučnija, nada mora da pobedi očaj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    30. mart 2024 | 19:46

    Kao prvo policijo,zasto ste dozvolili da se mesto dogadjaja ne obezbedi kako treba i po zakonu, a ne da 100 ljudi vrslja po eventualnim tragovima koji bi mogli da koriste da se dete pronadje?Nakon toga,bageri unistavaju sve.Krcenje granja,siblja,suta,starih delova bager je sve promenio,odnosno promenio je lice mesta 100% Jos samo ovo,majka Ivana treba da bude u istraznom zatvoru dok se dete ne nadje a ne da pravi budalama celu naciju.Ona zna sve o dogadjaju.Licno mislim da je dete ona licno prodala odnosno omogucila da se dete uzme na njene oci.Samo da je ziva i zdrava,naci ce se!

  • Gasa

    30. mart 2024 | 21:50

    Projurilo vatrogasno vizilo pod rotacijama, pa vozilo sa zatamnjenim staklima, pa dzipovi,pa ovo ono,i nista se ne desava niti ima pomaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA