Vreme čitanja: oko 2 min.

Tvrđava "Stari grad" u Užicu zatvorena za posetioce: Ovo je razlog

Vreme čitanja: oko 2 min.

Radovi podrazumevaju tri faze, jedna je izgradnja samog objekta, druga podrazumeva obezbeđivanje neophodnih priključaka, a treća se odnosi na unutrašnje opremanje

  • 0
Tvrđava u Užicu Foto: Grad Užice

Na Starom gradu počeli su radovi na izgradnji objekta suvenirnice, pa će nakon 45 dana, koliko je potrebno da se radovi završe, užička tvrđava opet biti dostupna za posetioce sa još kvalitetnijom turističkom ponudom. Projekat u ukupnom iznosu je 21 milion dinara, a finansiraju ga grad Užice, Ministarstvo turizma i Turistička organizacija Užice.

Radovi podrazumevaju tri faze, jedna je izgradnja samog objekta, druga podrazumeva obezbeđivanje neophodnih priključaka, a treća se odnosi na unutrašnje opremanje.

Uz poziv izvođačima da ispoštuju rokove, gradonačelnica je izrazila zahvalnost Ministarstvu turizma koje je za ovaj projekat opredelilo 10 miliona dinara.

- Radujemo se početku radova na izgradnji Info centra, ali i radovima koji će takođe uslediti u ovoj godini, vezano za rekonstrukciju Vodene kule. Nedavno smo, kao što se već zna, potpisali ugovor i Vodenu kulu rekonstruisaćemo kroz EU PRO plus program sredstvima u iznosu od oko 900 hiljada dolara. Ponosni na sve što smo ovde uradili u proteklom periodu i na današnji izgled naše tvrđave kao jednog od najvažnijih simbola grada, nastavljamo dalje sa realizacijom svih planiranih aktivnosti - rekla je gradonačelnica Jelena Raković Radivijević i naglasila da izgradnja suvenirnice, rekonstrukcija Vodene kule, a sa njom i šetališta sa desne strane na Gradskoj plaži sigurno će doprineti kompletnijoj ponudi za sve turiste i posetioce.

Tvrđava u Užicu Foto: Grad Užice

Uporedo sa infrastukturnim radovima radi se i na promociji, pa će u ovoj godini prestonice kulture veliki broj sadržaja biti upriličen na Starom gradu, hidrocentrali i StaParku.

- Vrata Starog grada otvorili smo krajem 2021. godine, u 2022. godini imali smo oko 5500, a u prošloj blizu 11 hiljada posetilaca. Iskreno se nadamo da ćemo već oko 1. maja moći da primimo prve pisetioce na Stari grad i u Info centar i da u ovoj turističkoj sezoni zabeležimo i značajno veću posećenost - kaže Danijela Đorđević Arsić, direktorka Turističke organizacije Užice.

Srednjovekovna tvrđava podignuta je najverovatnije u drugoj polovini XIV veka, a danas je jedna od najvažnijih turističkih atrakcija ovog kraja i simbol grada Užica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA