Vreme čitanja: oko 2 min.

Najnoviji snimak drona oko mesta nestanka Danke: Ovo su 2 lokacije koje su helikopteri nadletali

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf.rs je snimio dronom lokaciju koju su helikoteri nadletali u poslednja 24 sata

  • 0

Ekipa Telegrafa dronom je snimila Brestovačku reku, ali i Borsko jezero koje su juče nadletali helikopteri koji su učestvovali u potrazi za nestalom Dankom Ilić. Za sada nema naznaka da će se potraga preusmerila na ovu lokaciju, iako je jutros bilo takvih informacija.

Kako se na snimku može videti, tmurno nebo nadvilo se nad najvećom vodenom površinom u okolini Bora. Sve je mirno i tiho, a od Danke ni traga.

Mnoge meštane uplašila je mogućnost da se Danka nije uputila u prvcu Brestovačke reke, koja je na samo tri kilometara od kuće kod koje je poslednji put viđena, ili Borskog jezera koje je udaljeno 7 kilometara od Banjskog Polja.

Borsko jezero duboko i do 52 metara

Borsko jezero je veštačko jezero i nalazi se u podnožju planine Crni vrh blizu Bora. Jezerska voda je pre svega namenjena pogonima Rudarsko-topioničarskog basena, ali isto tako i razvoju turizma.

Ovo jezero može zauzimati površinu i do 79 hektara, a zapremina akumulacije je 10,55 miliona kubika. U vreme maksimalnog vodostaja u njega staje i do 12.000.000 metara kubnih vode vode, pa u svojim najdubljim tačkama može da bude duboko i do 52 metara.

Najviši vodostaji su u proleće, a najniži krajem leta i početkom jeseni. Razlika između maksimalnog i minimalnog vodostaja premašuje 10 metara. Ipak, zbog suše jezero trenutno ima veoma nizak vodostaj otkrio je meteorolog Telegrafa Đorđe Đurić.

"Vodostaj jezera je trenutno niži za više desetina metara zbog suše", kaže Đurić.

On takođe navodi da je voda u ovom jezeru veoma čista, pa je ono i prozirno do dva metara dubine.

Podsetimo, potraga sa Dankom Ilić (2) ušla je u šesti dan. Ni jučerašnja potraga se nije završila slavno, uprkos višečasovnim naporima svih pripadnika MUP-a.

Danka Ilić poslednji put je viđena u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju. U trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem "Pronađi me" je zbog njenog nestanka aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu ''pronadjime.mup.gov.rs'', devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Policija danas pretražuje novu lokaciju, na samo 3 km je od kuće

Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je u utorak nestala u Banjskom polju kod Bora. Pripadnici MUP-a, tokom potrage koja je ušla u šesti dan, pretražuju deo Brestovačke reke.

Policija zaustavlja vozila i ovog jutra na ulazu u Banjsko Polje

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, policija i ovog jutra zaustavlja vozila koja žele da uđu u Banjsko Polje.

(Telegraf.rs)

Video: Helihopteri nadleću Banjsko Polje i Borsko jezero: Nastavlja se potraga za Dankom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA