Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ljudi, šta se dešava": Meštani zaustavili novinare Telegrafa na ulici u Boru, jedno pitanje posebno boli

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon snimka u Beču, na kojem se vidi devojčica koja podseća na Danku, meštani su dobili novu nadu, svi se mole samo jedno

  • 3
Bor Banjsko polje, nestala Danka Ilić potraga Foto: Mateja Beljan, Privatna arhiva

Meštani Bora svaki dan mole se za život malene sugrađanke Danke (2). Više njih zaustavilo je reportere Telegrafa koji su tamo, na licu mesta, i sa strepnjom svi ponavljaju isto pitanje: Ima li novih informacija, ima li nade?

- Kad vide reportažna kola prilaze nam i pitaju nas "ima li nekih informacija, šta se dešava ljudi? Samo čekamo, ali od informacija nemamo ništa". Oseti se tenzija i napetost u vazduhu. Samo iščekivanje koja je sledeća informacija o nestaloj Danki - javlja naša reporterka.

Ovo je, dodaje, glavna tema svuda gde god da se krene.

- Samo se o tome priča. Skrhani smo - rekao nam je jedan od polaznika, stariji čovek.

Podsetimo, kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz banjskog Polja kod Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije, potvrđeno je iz Policijske direkcije Beča dopisniku Kosovo onlajna.

- Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je možda, 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu - navodi se u odgovoru.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak u Banjskom polju kod Bora i za njom se intenzivno traga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    31. mart 2024 | 18:46

    Koliko traje ta istraga vise, imali iko ziv da zna je li ili nije devojcica sa snimka mala Danka.

  • Čika Velja

    31. mart 2024 | 19:32

    Zovem policiju hitno...uzmem dete i ne puštam dok policija ne dođe! Sad se opet maltretiramo hoće li je naći,a malo inicijative i mašte reši stvar odmah!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA