Vreme čitanja: oko 1 min.

Oleg prelazio most dok su padale bombe, čekao dete: Godišnjica smrti Novosađanina tragično nastradalog '99

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi Sad počeo je prošle nedelje da obeležava, na razne načine, godišnjicu NATO bombardovanja

  • 0
Oleg Nasov, godišnjica Foto: Kabinet gradonačelnika, odeljenje za odnose sa javnošću

Godišnjica stradanja Olega Nasova, Novosađanina koji je nastradao tokom NATO agresije na našu zemlju 1999. godine, obeležena je polaganjem venaca njegove porodice i gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, na spomen obeležje, prenosi NS Uživo.

Novi Sad počeo je prošle nedelje da obeležava, na razne načine, godišnjicu NATO bombardovanja i na taj način odaje poštu svim žrtvama.

- Prvi april je tužan dan za Novi Sad, jer se pored stradanja Olega, desio i Kontrast na isti dan. Oleg Nasov nastradao je dok je išao na posao preko Varadinskog mosta, koji su bombe pogodile. Iza njega je ostala njegova porodica, rođena sestra i supruga, koja se tri meseca nakon njegovog stradanja porodila. Nazvala je dete po njemu. Sećamo se i svih naših sugrađana koji su nevino nastradali u tom besomučnom napadu NATO alijanse 1999. godine. Grad Novi Sad nikada neće zaboraviti sve one koji su nastradali tada i ono što je učinjeno našem gradu i zemlji. Moramo da nastavimo da čuvamo našu zemlju i mir koji imamo u ovom teškom trenutku za čitavo čovečanstvo - istakao je Đurić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA