Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladići i devojke imaju priliku da konkurišu za 200 podoficirskih radnih mesta: Raspisan konkurs

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koje uslove treba da ispune

  • 0
Vojska, dobrovoljci Foto: MOVS

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su javni konkurs za osposobljavanje kandidata iz građanstva na Kursu za podoficire, radi prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, zainteresovani mladići i devojke imaju priliku da konkurišu za 200 podoficirskih radnih mesta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Na konkurs za podoficire mogu se prijaviti zdravstveno i psihofizički sposobni, punoletni državljani Republike Srbije, koji pohađaju četvrti razred srednje škole ili imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina. Konkurs je otvoren i za one koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Izabrani kandidati biće upućeni na Kurs koji traje devet meseci u Centru za obuku i usavršavanje podoficira "Narednik Milunka Savić" u Pančevu, centrima za specijalističku obuku Komande za obuku i jedinicama Vojske Srbije, a uspešnim završetkom stiču uslov za prijem u profesionalnu vojnu službu i promovisanje u čin vodnika.

Rok za podnošenje prijave je do 30. aprila, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA