Vreme čitanja: oko 1 min.

Brutalna tuča osnovaca u toaletu škole u Velikoj Plani: Jedan završio sa potresom mozga, evo šta kaže otac

D. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lekari su ustanovili lakši potres mozga, a još nisu gotove sve analize i lekarski pregledi, napominje otac povređenog dečaka

  • 4
Vršnjačko nasilje, pretučen dečak Foto: Privatna arhiva

Vršnjačko nasilje sve je češće čak i u osnovnoj školi, a nažalost i sve brutalnije. Poslednji takav primer stiže iz OŠ "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani. Reč je o dečacima koji imaju svega 12 godina!

U četvrtak 28. marta u ovoj školi dogodila se tuča. Kako za Telegraf navodi otac oštećenog deteta, njegov sin N.M. prebijen je od strane svog vršnjaka.

- Napadnut je od strane jednog dečaka u toaletu škole, blizu sobe za tetkice. Sve se odigralo nakon drugog časa koji se inače završava u 9:20. Sukob je počeo u kabinetu za tehničko gde ga je moj sin opsovao, a nakon toga mu se izvinio. On mu je tada rekao: "Vidimo se u toaletu" - priča otac.

Pretnje je i ispunio, jer je u toaletu, priča otac, sačekao njegovog sina i brutalno ga pretukao. Dečak je u šoku, preplašen, prevezen u bolnicu.

- Lekari su ustanovili lakši potres mozga, a još nisu gotove sve analize i lekarski pregledi - ispričao nam je otac. 

Otac deteta se žali i da škola nije blagovremeno reagovala i obavestila Hitnu pomoć kada je do tuče došlo. Navodi da je dete trpelo bolove glave i stomaka do 13:30 časova.

Direktorka škole OŠ "Nadežda Petrović" Vlatka Milosavljević potvrdila je da se desio incident između dvojice dečaka i da je škola postupila po protokolu.

- Obaveštavamo vas da se radi o incidentu između dvojice učenika i da je škola preduzela sve mere koje su propisane Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje. Utvrđuju se činjenice, prikupljaju se izjave učenika u prisustvu roditelja. Tim za zaštitu od DNZZ preduzeo je mere iz svoje nadležnosti odamah po saznanju, tj. 28.03.2024.godine - odgovara direktorka.

O slučaju je obavešteno i Više javno tužilaštvo u Smederevu.

(Telegraf.rs)

Video: Ema Radujko o vršnjačkom nasilju, odnosu sa Teodorom i vezi sa reprezentativcem Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam ja

    1. april 2024 | 17:33

    Pa normalno zato sto su ruke vezane svima u skoli, nastavnicima, direktorima, domarima itd itd. Niko ne sme nista da im kaze, uradi jer su zasticeniji od belog medveda. Skoro sam video klip na instagramu, tuca izmedju dve devojke u skoli i u komentarima umesto da osude ponasanje njih dve, 90% njih kuka na nastavnika koji je razdvojio devojke i njima smeta sto je on drzi jer ne sme da ih pipne bez dozvole

  • Tiki

    1. april 2024 | 19:45

    Kada su mediji objavili pre nekoliko dana da je prvak šutnuo učiteljicu i ona završila u bolnici, svi su se sa komentarima obrušili na učiteljicu! I to je sve što treba da znamo o današnjoj Srbiji! Toliko!

  • Kinšasa

    1. april 2024 | 18:24

    Ja svom sinu uvek govorim da ne sme nikog prvi fizički da takne-udari ali mu isto tako kažem da ako ga neko napadne i udari da uzvrati svom snagom. E sad ja vas pitam nedaj bože desise takvo nešto i moj sin u odbrani prebije onog ko je nasrnuo fizički na njega,da li je i tada moj sin kriv a prebijeni nasilnik oštećeni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA