Vreme čitanja: oko 1 min.

Vatra kod Bajine Bašte stavljena pod kontrolu: Sve raspoložive snage na terenu, u toku je dogašivanje

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do požara je najverovatnije došlo zbog spajanja žica na banderama usled jakog vetra što je izazvalo njihovo varničenje

  • 0
Bajina Bašta šumski požar Foto: RINA

Veliki šumski požar koji je izbio jutros na teritoriji sela Rasište kod Bajine Bašte zahvaljujući hrabrim vatrogascima, konačno je stavljen pod kontrolu.

Na terenu su vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica. U pomoć su im pritekle kolege iz Nacionalnog parka Tara i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bajine Bašte.

- Teren je veoma nepristupačan pa je gašenje bilo otežano, a dodatni problem pravio je jak vetar. Požar je sada stavljen pod kontrolu i to zahvaljujući brzoj akciji vatrogasaca, koji su me izvestili da su uprkos teškom terenu, uspeli da požar lokalizuju u suprotnom, požar bi bio mnogo većih razmera jer su u pitanju četinari, kazala je za RINU Vesna Đurić, predsednica opštine Bajina Bašta.

Bajina Bašta šumski požar Foto: RINA

Ona dodaje da je do požara najverovatnije došlo zbog spajanja žica na banderama usled jakog vetra što je izazvalo njihovo varničenje.

- Ipak tačne podatke o uzroku požara imaćemo kada akcija gašenja bude u potpunosti završena, najvažnije je da nema ugroženih ljudi i domaćinstava”, kazala je

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA