≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Agencija za bezbednost saobraćaja uputila važnu poruku roditeljima: "Ovo morate da organizujete"

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Godišnje oko 100 mladih uzrasta od 15 do 30 godina izgubi život u saobraćajnim nesrećama

  • 0
Devojčica, saobraćajna nesreća Foto-ilustracija: Shutterstock

V.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović apelovao je danas na mlade i njihove roditelje da organizuju prevoz prilikom odlaska i povratka sa maturske večeri.

Stamatović je u Smederevu, gde je, u okviru kampanje "Na maturu bez automobila", održana tribina za mlade, za Tanjug rekao da godišnje oko 100 mladih uzrasta od 15 do 30 godina izgubi život u saobraćajnim nesrećama i ukazao da su tribine prilika da se razgovara sa maturantima o bezbednom učestvovanju u saobraćaju.

"Trudimo se da matursko veče provedu na odgovarajući način, a na prvom mestu da bude bezbedno. Apelujemo na sve mlade, ali i na njihove roditelje da organizuju prevoz do maturske večeri i nakon nje, a sve sa ciljem da matursko veče prođe u najboljem redu i da prođe na bezbedan način", istakao je Stamatović.

Naveo je da su maturanti mladi vozači i da je zbog toga važno da se sa njima razgovara o bezbednosti o saobraćaju, o štetnim posledicama vožnje pod dejstvom alkohola, kao i onome što ometa pažnju.

"To su teme o kojima smo razgovarali sa njima, predstavili smo im rizike, kao i ličnu priču našeg kolege koji je doživeo saobraćajnu nezgodu, baš u periodu kada je imao 18 godina, a ta nesreća je ostavila trajne posledice na njega", rekao je Stamatović.

Dodao je da takve lične priče mogu da doprinesu da se kod mladih izgradi sistem bezbednosti i da se podigne njihova svest, ali i svest njihovih roditelja o tome na koji način treba da budu zaštićeni tokom vožnje.

Gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović izrazila je zadovoljstvo što je u Smederevu održana edukativna tribina kojom se, kako je rekla, skreće pažnja na to koliko je značajan život mladih.

"Mi smo jedan od gradova koji se malo bolje kotira u toj preventivi i trudićemo se i u narednom periodu da tako nastavimo", rekla je ona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA