Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovim mestima nikako ne smete paliti vatru: Kazne su paprene, a šteta može biti ogromna

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odeljenje za vanredne situacije u narednom periodu, zajedno sa policijom, kontrolisaće sprovođenje mera zaštite od požara na otvorenom i protiv osoba koje ne poštuju zabranu spaljivanja otpada i biljnih ostataka podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka

  • 1
Prijepolje Babine šumski požar Foto: RINA

Policija u Požarevcu upozorila je na povećan broj požara u periodu od 29. marta do 1. aprila i tim povodom iz lokalnog Odeljenja za vanredne situacije apelovano je na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom jer na taj način ugrožavaju svoju i bezbednost drugih ljudi.

Dodaje se i da širenjem požara može da se pričini velika materijalna šteta na okolnim objektima.

Iz policije podsećaju da je zabranjeno loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim vidno obeleženim mestima.

Podsećamo da je za nepoštovanje odredbi Zakona o zaštiti od požara kojom se zabranjuje loženje vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ruba šume, za fizička lica predviđena kazna od 10.000 do 50.000 dinara, dok kazne za spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća za fizička lica iznose 10.000 dinara, a za pravna od 300.000 do milion dinara.

Odeljenje za vanredne situacije u narednom periodu, zajedno sa policijom, kontrolisaće sprovođenje mera zaštite od požara na otvorenom i protiv osoba koje ne poštuju zabranu spaljivanja otpada i biljnih ostataka podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA