≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Majorka policije: Svi su osumnjičeni, proveravamo sve koji mogu da se dovedu u vezu sa nestankom Danke

E. S.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Otović Pjanović je rekla da će do eliminacije osumnjičenih dolaziti kada bude postojala nesumnjiva činjenica da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom deteta

  • 5
Razgovor Ivana Tatomir Čkonjević sa Bojana Otović Pjanović Printskrin: Rts.rs

Potraga za dvogodišnjkom Dankom Ilić je neprestana i proveravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa njenim nestankom, izjavila je danas major policije Bojana Otović Pjanović.

- Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko lice može da se dovede u vezu se proveravaju. Kada se prijavi nestanak obilazi se i pretražuje teren u najbližem krugu od mesta nestanka. Pretraga terena nije se vodila samo na uži krug, kontrolisani su granični prelazi i svi putevi koji vode do njih, da bi bila eliminisana svaka mogućnost da neko sa drvojčicom napusti državu. Eliminacija (osumnjičenih) će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom - rekla je Otović Pjanović za RTS.

Kako je rekla, specijalisti različitih oblasti MUP su bili na terenu uz koordinaciju Uprave kriminalističke policije. Paralelno sa traganjem vršen je i operativni rad.

- Teren je nepristupačan, morali smo sve da uzmemo u obzir. Za dete tog uzrasta mogao je da se dogodi nesrećan slučaj. Kada se eliminišu te mogućnosti, istraga se kreće istog trenutka da bi se uradila analiza i da bi bilo utvrđeno da li postoje elementi nekog krivičnog dela. Radi se u Boru, ali i u Beogradu i drugim policijskim upravama - dodala je.

Otović Pjanović je objasnila da se radilo i na proveri snimka iz Beča koji se pojavio i njegovoj verodostojnosti, a srpska policija direktno je stupila u kontakt sa čovekom koji je napravio snimak.

- Iste noći je raspisana žuta Interpolova poternica. Mi ne isključujemo nijednu mogućnost, pa ni to da je devojčica žrtva trgovine decom. Zaista bih volela da je živa i nadam se tome. Nadamo se da će istraga da ima neki pozitivan epilog. Osumnjičeni su svi, ne bih ukazivala na bilo koga dok ne dobijemo dokaze. Izuzeti su svi snimci sa svih mogućih kamera. Proverava se svako moguće lice i činjenica i u drugim policijskim upravama - istakla je majorka policije.

Ona je navela da majka devojčice nije podvrgnuta poligrafskom testu jer ne može biti verodostojan zbog toga što je ona u drugom stanju, a to nije dozvoljeno ni zakonski.

Objasnila je da poligrafski nalaz ne može da se koristi kao dokaz u daljem postupku, ali može da usmeri istragu u određenom pravcu.

- To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može da usmeri ka određenim okolnostima, kako bismo znali šta bismo još u okviru proširenja istrage mogli da uradimo. Svaki dan se radi analiza i studija slučaja i pravi se plan daljeg postupanja. Dugo je vremena prošlo, jako je iscrpno i naporno. Ne želim da verujem u to da je protok vremena neprijatelj istrage, želim da budem optimista - rekla je Otović Pjanović.

Provereno je da li su navodi majke tačni, kao i da li je devojčica zaista bila sa majkom u Banjskom Polju. Istraga traje u istom intenzitetu, u smenskom radu.

U Banjskom Polju kod Bora, gde je nestala dvogodišnja Danka Ilić, policija i dalje pretražuje teren, a ispred kuće gde je dete nestalo i danas su patrole policije.

U prethodnih sedam dana specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, a pretražena je i divlja deponija na starom banjskom putu.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora.

Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Palo Zingaro

    2. april 2024 | 16:30

    Srpski jezik je rodno dominantan! Sudija, Psihijatar, Policajac, Major, General, Profesor... su titule i kao takve se ne menjaju po rodovima!!! Gospodja je Major Policije, a to da je zena odredjuje ovo gospodja kao i njeno ime! Prestanite da nam kasapite jezik!

  • Ime

    2. april 2024 | 16:49

    Cuj Majorka😂😂😂😂😂😂

  • Majstor

    2. april 2024 | 20:13

    Svi su osumnjičeni!??? 8 dana istrage a oni nista nemaju. Strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA