≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brutalan napad na trudnu novinarku u centru Prištine

M. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novinarka Lindita Beriša je trudna i to je kod nje izazvalo strah i anksioznost zbog mogućnosti gubitka bebe

  • 0
Kosovska policija Foto: Tanjug/AP

U Prištini se dogodio beskrupulozan i brutalan napad na dvoje novinara lajmi.net, Lindite Berisha i Fjolla Hisenija. U međuvremenu, snimatelju koji je dežurao sa dotičnim novinarima, Parparimu Tufi, ozbiljno su pretili.

Novinari Lajmi.net, Lindita Beriša i Fjola Hiseni, izašli su 3. aprila da urade priču o autopraonicama u ulici „C“, ali su doživeli nasilje. Brutalan fizički napad na njih izvršila je žena uz pomoć muškarca koji je u tom trenutku bio sa njom, piše Lajmi.net.

Šta se desilo?

Dok su novinari, Lindita Beriša, Fjola Hiseni i kamerman Perparim Tufa, čekali u taksiju da izvrše uplatu, osumnjičeni par je bio u automobilu iza njih.

Frustrirana jer je taksista na nekoliko sekundi blokirao put, osumnjičena žena je, kako novinarka opisuje slučaj, prišla taksiju i nasilno otvorila zadnja vrata suvozača. U tom trenutku je taksista reagovao otvaranjem prozora.

To je bilo dovoljno da žena koja se vidi na snimku, zajedno sa muškarcem koji je bio sa njom, izvede brutalni napad na taksistu, bez upozorenja, kako je opisao novinar, udarivši ga i pokušavši da ga izvuče iz automobila.

U tim trenucima, kada je video da je situacija izmakla kontroli, novinarka Lindita Beriša, a kasnije i Fjola Hiseni, izvadili su svoje telefone da snime šta se dešava, što bi verovatno poslužilo kao dokaz u krivičnom postupku protiv bračnog para viđenog u video.

Ali ovo je samo pogoršalo situaciju. U tim trenucima, osumnjičena žena je brutalno napala novinare Fjolu Hiseni i Linditu Beriša, udarajući ih, hvatajući ih za ruke, vređajući ih i pokušavajući da im uzme telefon iz ruke kako bi uništila dokaze o napadu na taksistu.

Isti nije dozvolio novinarima i ekipi lajmi.net-a da napuste lice mesta, prateći ih i blokirajući im put, čime ih na neki način uzimaju kao taoce i prete im da će obrisati snimke.

Celu ovu situaciju snimio je snimatelj Perparim Tufa, zajedno sa novinarima koji su bili žrtve ovog brutalnog napada.

Nakon događaja naši novinari su otišli ​​u ККUК, a zatim u policiju da daju izjave.

Da stvar bude gora, novinarka Lindita Beriša je trudna i to je kod nje izazvalo strah i anksioznost zbog mogućnosti gubitka bebe.

To je bio razlog zašto je zatražila pregled na ginekološkom odeljenju.

Lajmi.net će korak po korak pratiti ovaj slučaj i epilog koji će imati u pravosuđu i uveren je da će nadležni organi uraditi svoj posao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA