Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kaju li se danas oni što su optuživali roditelje"? Potresne poruke na profilu majke ubijene Danke (2)

M. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljudi iz Srbije i regiona ne prestaju da nižu poruke saosećanja i saučešća na profilu Ivane Ilić

  • 78
Ivana Ilić, Danka Foto: Facebook/Ivana Ilić/Miloš Ilić

Ljude iz Srbije i celog regiona, koji su se danima molili za devojčicu Danku Ilić (2), slomila je vest da je maleno nevino detence ubijeno. Od tada, na profilu njene majke Ivane Ilić, ne prestaju da se nižu reči saosećanja i podrške.

Mnogo je i onih koji su revoltirani što je majka danima razapinjana da je možda nešto nažao učinila Danki ili je čak prodala:

- Kaju li se danas imalo ovi što su optužili ovu nesretnu majku za prodaju djeteta ...? Sram i stid da vas bude, bitno je samo komentarisat i ispirat usta tuđim problemima a svoje ne vidite - glasi jedan od komentara. Puno je i izjava saučešća i poruka majki da izdrži strašnu bol:

- Moje iskreno saučešće roditeljima. Neka mali anđeo počiva u miru. Danka je sada rajska ptica - piše među brojnim oproštajnim porukama.

Ali pored tuge, bes je takođe prisutan:

- Svi vi koji ste ovu ženu danima razapinjali da je prodala svoje dete, neka vam je na obraz i na čast. Porodici duboko saučešće.

- Majka mnogo mi je žao zbog vašeg gubitka i zbog svega što ste preživeli posle toga - piše druga majka, saosećajući.

Policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Telo devojčice još nije nađeno.

Kako saznajemo, devojčicu su udarili kolima, telo stavili u službeno vozilo i bacili na deponiju. Njeno telo su, navodno, prekrili smećem. Sumnja se da je devojčica bila živa, a oni pijani.

- Automobil su po dogovoru čistili kiselinom kako bi uklonili krv. Međutim, jedna kapljica je ipak uočena i data na analizu - kaže naš izvor.

Inače, Janković. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika 26. marta ove godine udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom Dragijevićem telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gdje su telo izbacili sa desne strane puta.

Janković se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a Dragijević pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

- Janković se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je - navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hijen

    4. april 2024 | 14:50

    Da se ne lazemo preneli ste svaku vest na kontu optuzivanja majke,niste nijednu propustili.Od odbijanja poligrafa preko toga sta je i kad ie guglala i da je brisala pretrage,niste nista propustili.Dzabe se vadite

  • Mile

    4. april 2024 | 14:04

    Majka snosi odgovornost jer se tako mala deca ne ispuštaju iz vida. Da li mislite da se sve desilo za minut dok je majka uzimala vodu? Dete prešlo 500 metara koliko ima do puta, udarili ga, zadaviti, stavili u gepek, krenuli, a ona nije videla i čula. Laže, bila je nemarna duže i nije poenta biti samo radjalica. Decu treba i čuvati. Dok ne počnu roditelji da odgovaraju biće ovoga. Ovu dvojicu obesiti javno inače.

  • Nena

    4. april 2024 | 14:52

    Kako su novinari predstavili majku takvi su komentari i stizali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA