Vreme čitanja: oko 1 min.

Radionice kreativnog pisanja za decu danas i sutra u Pirotu,zatim u Subotici i Kragujevcu

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svako dete će, uz nadzor mentora, napisati priču o sopstvenim strahovima i načinima njihovog prevazilaženja

  • 0
dete piše Foto: Shutterstock

Prva od šest radionica u okviru projekta "Osnaži me mislima" kroz koje će deca uz pomoć književnog dela da dođu do načina za rešavanje sopstvenih problema, biće održana danas i sutra u Pirotu, a u narednim danima u Subotici i Kragujevcu.

Ovaj projekat sprovodi EU info mreža, i kako navode na svom sajtu, cilj projekta je da deca uz pomoć književnog dela spoznaju lične strahove, pa da putem empatije s glavnim junakom slikovnice, dođu do načina za rešavanje sopstvenih problema.

- Pisanje, kao stvaralački čin, predstavljao bi oslobađanje kroz – umetnički izraz - navodi se u opisu radionice na sajtu.

Objašnjavaju da će se radionice realizovati tako što će deca i tinejdžeri, nakon što moderator počita slikovnicu, zaći u strahove koje imaju, a koji im ometaju svakodnevicu, kao i san.

- Osvešćivanje strahova i suočavanje sa njima, do čega će se, u otvorenom razgovoru doći, po rečima psihologa, najbolji je put za prevazilaženje istih - navodi se u objavi.

Navode da će se kompletno oslobađanje od strahova realizovati kroz stvaralački proces, odnosno pisanje priče, a deci će, putem šablona i usmenog pojašnjenja, biti predočen način pisanja književne priče.

Svako dete će, uz nadzor mentora, napisati priču o sopstvenim strahovima i načinima njihovog prevazilaženja.

Osim radionice u Pirotu koja će biti održana danas i sutra u Domu kulture, termini radionica u Subotici u prostoru Klara i Rosa su 19. i 20. april, a zatim će biti održane u Kragujevcu 26. i 27. aprila u Narodnoj biblioteci.

Broj mesta je ograničen, a prijave su obavezne na mail info@euinfo.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA