Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvog dana preko portala eUprave podneto 3.820 zahteva za upis dece u vrtiće

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijavljivanje traje do 17. maja, a po završetku konkursa, 10. juna, u predškolskim ustanovama će izaći preliminarne liste

  • 0
Vrtić požar Batajnica Čvorak Foto: Marko Jovanović

Prvog dana preko portala eUprave podneto je 3.820 zahteva za upis dece u predškolske ustanove na teritoriji Grada Beograda za svih 17 predškolskih ustanova na teritoriji grada, izjavila je Biljana Marić, pomoćnik direktora Kancelarije za IT i eUpravu.

Ona je za Tanjug rekla da se, kao i prethodne četiri godine, za beogradske predškolske ustanove zahtevi podnose isključivo elektronskim putem, putem portala eUprava.

“Prvi i osnovni preduslov jeste da roditelj ima nalog na Portalu eUprava. Usluga se pokreće prijavom na portal korisničkim imenom i lozinkom i u svega par koraka unoseći osnovne podatke o roditeljima i detetu”, rekla je Marić za Tanjug.

Navodi da je usluga eVrtić namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove, među njima i beogradske, pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

“Prilikom korišćenja usluge eVrtić automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze na neki od šaltera”, objasnila je Marić.

Prijavljivanje traje do 17. maja, a po završetku konkursa, 10. juna, u predškolskim ustanovama će izaći preliminarne liste upisane dece u željene predškolske ustanove.

"Roditelji čija deca ne budu primljena po konkursu ili ne budu zadovoljni odlukom upisne komisije o tome gde im je dete raspoređeno mogu da predaju žalbe od 10. do 19. juna. Upisne komisije razmatraće žalbe roditelja od 20. do 28. juna", rekla je Marić.

Liste će biti objavljene u predškolskim ustanovama i na sajtu Gradskog sekreterijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA