≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stravična eksplozija u selu Brajići, aktivirala se zaostala granata: U blizini bilo ljudi

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na lice mesta odmah su upućene vatrogasne ekipe, koje su uspele da lokalizuju plamen

  • 1
ravna gora, eksplozija, požar Foto: Privatna arhiva/RINA

U selu Brajići na Ravnoj Gori došlo je do incidenta kada je iz za sada nepoznatih razloga došlo do eksplozije. Meštani kažu da je u pitanju granata, najverovatnije ostala na tom području od nekih prošli ratova.

- Sve se dogodilo u večernjim satima, jako je puklo, posle smo čuli pisak gelera. Kada se to dogodilo u blizini je bilo ljudi, ali samo pukom srećom nije bilo povređenih i nastradalih lica. To je verovatna neka zaostala granata iz prethodnih ratova, jer u našem selu često nailazimo na nekadašnje rovove i zaostalu mniciju, kaže za RINU jedan od meštana.

Nakon što se dogodila eksplozija, došlo je i potom i do požara. Na lice mesta odmah su upućene vatrogasne ekipe, koje su uspele da lokalizuju plamen. Čitav slučaj prijavljen je i policiji.

- Ljudi su do ponoći ostali na tom mestu gde je puklo, nije bilo svejedno. Verovatno se to zaostalo ubojito sredtvo aktiviralo od ove toplote, ko zna koliko godina tu stoji, dodaju meštani.

Na lice mesta upućena je i policijska patrola. Daljom istragom biće utvrdjene sve okolnosti koje su dovele do ovog incidenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darosava

    9. april 2024 | 13:04

    Zaostala od onih koje su spašavali a oni ih zasipali bombama. 🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA