Vreme čitanja: oko 1 min.

Teretni voz naleteo na automobil kod Lajkovca: Vozač nije stao ispred putnog prelaza

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saobraćaj je na pomenutoj deonici u prekidu, a očekuje sa da u kratkom vremenskom periodu bude normalizovan

  • 1
pruga, Foto: Pixabay.com

Na delu barske pruge između Lajkovca i Lazarevca danas u 13.25 časova teretni voz naleteo je na putničko vozilo. U nezgodi je lakše povređen vozač drumskog vozila.

Kako se navodi u saopštenju "Srbija kargo", putni prelaz je obezbeđen Andrejinim krstom i znakom Stop, a do nezgode je došlo jer se vozač drumskog vozila nije zaustavio ispred putnog prelaza, odnosno ispred znaka za obavezno zaustavljanje drumskih vozila i kolima hitne pomoći prevezen je u bolnicu.

"Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 20 vagona, tovarenih ugljem i saobraćala je na relaciji Piskanja - Vreoci", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Na lice mesta izašli su pripadnici MUP – a, kao i Zajednička železnička komisija „Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija Kargo“ za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi sve detalje ove nesreće".

Saobraćaj je na pomenutoj deonici u prekidu, a očekuje sa da u kratkom vremenskom periodu bude normalizovan.

Železničke kompanije „Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA