Vreme čitanja: oko 1 min.

U požaru na Suvoboru izgorela 2 hektara šume, esplodirala granata: "Vatra je došla na metar od moje vikendice"

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na svu sreću niko nije povređen

  • 0
Požar, Koštunići Foto: RINA

Juče u popodnevnim časovima, dogodio se požar u Mesnoj zajednici Brajići, u opštini Gornji Milanovac. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je lokalizovan, izgorelo je oko dva hektara šume, a eksplodirala je i jedna granata.

Vikendica mog strica nalazi se blizu šume, kada sam čuo šta se dešava odmah sam otišao da pomognem, vatra je došla na metar od vikendice. Srećom, imali smo tu vodu, pa smo tako gasili, ali su četinari baš brzo goreli – kaže jedan od meštana za "Čačanski glas".

– Kada smo bili u obilasku terena, u tri grupe po dva čoveka i proveravali da li je požar pod kontrolom, došlo je do eksplozije neke zaostale granate, a onda smo se odmah svi povukli nazad. Na sreću, niko nije povređen – rekao je jedan od meštana koji je pomagao u gašenju požara.

Prema rečima Dejana Tadića, komandira Dobroboljnog vatrogasnog društva "Gornje selo" iz Pranjana, brzom intervencijom vatrogasaca spasilaca iz Čačka i Gornjeg Milanovca, ali zahvaljući dobrovoljcima i meštanima sprečeno je dalje širenje vatre i saseno oko 20 hektara državne šume.

– U intervenciji su učestvovali vatrogasaci spasioci iz Čačka sa jednom vozilom, vatrogasci iz Gornjeg Milanovca sa dva vozila, 11 pripadnika Dobroboljnog vatrogasnog društva iz Pranjana, pripadnici Civilne zaštite opstine Gornji Milanovac, šumari, kao i meštani koji su u gašenju vatre pomogli svojim traktorskim pumpama. Nakon gašenja požara, došlo je do eksplozije, odnosno aktiviranja granate. Tada je vatrogasna brigada Čačak naredila povlačenje – rekao je Dejan Tadić, komandir Dobroboljnog vatrogasnog društva "Gornje selo" iz Pranjana.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA