Vreme čitanja: oko 3 min.

"Šta auto ima od dodatne opreme? Palicu za rešavanje konflikata": Ovako se svađaju srpski vozači

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ima tu i onih pikanterija poput tuča koje večito neko snima, ali retko kome padne na pamet da "uleti" i razdvoji saobraćajne "boksere"

  • 9
Tuča, pesnica, napad, bejzbol palica Foto-ilustracija: Shutterstock

Ah saobraćaj, gužva, vika, psovke i, naravno, sada već tradicionalna truba, a neretko i nešto više.

Ove pojave česte su na kolovozima u Srbiji, a pitanje je šta je najgore što može da vas snađe?

Poslednja vest šokirala nas je sve. Policija na Novom Beogradu traga za muškarcem koji je sinoć posle konflikta u saobraćaju palicom pretukao M. P. (21). Muškarac je zaustavio svoj automobil i iz njega uzeo palicu. Prišao drugom vozaču i udario ga nekoliko puta po telu.

Naš kolega pokrenuo je lavinu polušaljivim komentarom: "Šta auto ima od dodatne opreme? Palicu za rešavanje konflikata u saobraćaju."

Na to je koleginica napisala:

"U mom slučaju sam ja dodatna, a nepotrebna oprema jer sam konfliktni suvozač:

- vrtim rukom kao da su ludi kad hoće u makazice

- otvaram prozor da viknem ŠTA RADIŠ

- gledam bahate vozače uporno i nadrkano i čekam da nam se pogled sretne

- vičem JEL REALNO

I tako sve dok jednom ne naletim na tog s palicom."

Ljudska bića su toliko nepredvidiva da se svaki put čak duplo šokiram: Prvo, jer sam video da je neko uradio nešto apsolutno bizarno, a onda, jer nisam to očekivao a trebalo je. Ne znam da li bi bilo najbolje  skloniti granice tolerancije na ljudska ludila ili ostati večno šokriani onime na šta su oni spremni, recimo da izađu iz kola sa palicom u rukama i jure drugog vozača?

Sećam se jedne situacije kada sam ostao bez teksta jer sam pretpostavljao da ni jednoj normalnoj glavi ne bi palo na pamet da uradi ovako nešto, ali očigledno postoje brojne vrste (ne)normalnosti u XX veku, pa, eto, ko sam ja da sudim.

Naime mladi gospodin, vidno besan, izlazi iz kola i penje se na krov automobila koji mu je pet minuta ranije "uleteo" u traku, ili popularnije "isekao ga". To se nije završilo na tome, ne ne, auto je krenuo da ide, a naš "heroj" ostao je na krovu. Isprva sam se fascinirao kako uspeva da balansira i ostane stabilan uprkos tome što vozilo ide, ali sam se onda trgnuo i shvatio da to nije bilo pravo pitanje. Bolje je ono: Odakle njemu takva ideja???

Budući da sam novinar u pokušaju i ponosni Beograđanin u duši, pratim često one "čuvene" instagram stranice na kojima dobijamo obaveštenja o aktuelnostima u prestonici. Tamo često naletim na nova "ludila" u saobraćaju. Bilo je tu bizarnih primera, poput onog kada je čovek, iz nama nepoznatih razloga, jednostavno odlučio da izađe iz kola, opet vidno uzrujan, i "odvali" retrovizore sa sugrađaninovog automobila.

Ne brinite ništa, ima tu i onih pikanterija poput tuča koje večito neko snima, ali mu ne padne na pamet da "uleti" i razdvoji saobraćajne "boksere", mada te situacije i nisu toliko interesantne kada sagledate brojne druge bizarnosti sa kojima se svakodnebno susrećemo na ulicama u Srbiji.

Bila jedna interesantna situacija. Jedan gospodin je odlučio da ode malo dalje od onog kog smo pominjali na početku teksta. Naime, skočio je na krov kola koja su se nalazila ispre njegovih, prošetao par koraka i počeo, kao Hulk, da skače po šoferki i da urliče. To je bio momenat pun apsurda. Izgledalo je strašno, ali u isto vreme kao neka lou - badžet superherojska komedija.

E moji Beograđani, mogao bih ja ovako do sutra da prepričavam "epizode" sa ulica, ali neke stvari je zanimljivije doživeti. Verujte mi, ne očajavajte, izađite iz vaših domova radnim danima u popdnevnim časovima.

Velika je mogunost da ćete u to doba naleteti na neki novi stadijum "saobraćajne bizarnosti" na ulicama našeg Belog grada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mk

    11. april 2024 | 07:45

    A šta bi bilo, da je pretuceni autom pregazio nasilnika? Da li je to onda samo odbrana Ili napad na vozaca automobila? Dok se ne uvede zakon, da nasilnici placaju troškove lecenja i odštetu ozledjenima, bice sve više toga.

  • нибрС

    11. april 2024 | 07:44

    Примитивци тако рјешавају...

  • Srdjan

    11. april 2024 | 09:13

    Za bezobraznog coveka palica je jedino ogranicenje, ma da ti sto je nose to je zato sto se boje, vecina ne sme da udari sa njom nego samo prete pa dobiju po tamburi golim rukama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA