Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je heroina Suvobora, uletela u plamen kad je eksplodirala granata: Ovo je Ružica, dobrovoljni vatrogasac

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gorela je velika površina pod šumom, nas 11 je odmah krenulo da gasi požar, priča hrabra Ružica

  • 0
Ružica Vujičić Foto: RINA

Buran dan i noć su iza meštana planisnkih sela na Suvoboru, jer su se suočili sa velikim šumskim požarom, a potom i sa eksplozijom zaostalog ubojitog sredstva. Na lice mesta odmah su došle vatrogasne ekipe iz Gornjeg Milanovca i Čačka, ali oni koji su bili prvi na licu mesta su vatrogasci dobrovoljci iz Pranjana, među kojima se našla i hrabra Ružica.

- Gorela je velika površina pod šumom, nas 11 je odmah krenulo da gasi požar, a onda su u pomoć stigli i vatrogasci iz Gornjeg Milanovca i Čačka i zajedno smo nastavili akciju. Bilo je veoma teško jer su se požari pojavljivali na nekoliko različitih mesta istovremeno - rekla je za RINU Ružica Vujičić iz DVD Pranjani.

I njen kolega Čedomir Vujičić saglasan je da je gašenje bilo izuzetno zahtevno.

- Morali smo sve da radimo ručno, vozilo nije moglo da uđe u šumu nijedno, ali angažovanjem i požrtvovanjem naših mladih iz DVD, uspeli smo da to lokalizujemo i da na kraju požar ugasimo - kazao je on.

Meštani sumnjaju da je eksplodirala granata ili neka druga eksplozivna naprava koja je na tom području zaostala iz nekog od prethodnih ratova.

- Ja sam pošao ka rezervoaru sa vodom, jer se dotok prekinuo usled topljenja cevi u požaru. U jednom trenutku odjednom je nešto jako puklo i zviznulo. Ostala je ogromna rupa, e sad da li je bomba ili granata ne znam - kaže Dragiša Nikolić kome je požar stigao u neposrednu blizinu lovačke kolibe.

Iako su vatrogasne ekipe dale sve od sebe da požar lokalizuju i stave situaciju pod kontrolu, meštani i dalje strahuju od izbijanja nove vatre.

- Moramo i dalje da intervenišemo jer gde god pokazuje dim to je potencijalno mesto izbijanja novog požara, moramo da prokopamo kanaliće i sipamo vodu da bi sprečili ponovno širenje eventualno novog požara - istakao je Čedomir.

Na lice mesta osim vatrogasaca stigli su i policijski inspektori koji će daljom istragom utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovih incidenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA