Vreme čitanja: oko 1 min.

Snage PVO na združenoj vežbi "Vihor 2024"

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obuka se izvodi na gotovo svim protivvazduhoplovnim sistemima u naoružanju Vojske Srbije

  • 0
Snage PVO na združenoj vežbi Vihor 2024 Foto: mod.gov.rs

Artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva koje učestvuju na združenoj taktičkoj vežbi "Vihor 2024" realizuju intenzivne vežbovne aktivnosti i uvežbavanja za izvršavanje zadataka u borbenim operacijama Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Raketni divizioni iz vežbajućih sastava u ovoj etapi realizuju taktičke radnje na maršu i posedanje rezervnih vatrenih položaja kako bi zauzele efikasan borbeni raspored za protivvazduhoplovnu odbranu teritorije i sopstvenih snaga, dok deo jedinica izvodi obuku na matičnim lokacijama.

Akcenat je na primeni načela propisanih taktikom upotrebe jedinica i uvežbavanjima borbenih posluga u pripremi i izvršenju gađanja ciljeva u vazduhu.

Obuka se izvodi na gotovo svim protivvazduhoplovnim sistemima u naoružanju Vojske Srbije, u sadejstvu s jedinicama vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja i lovačkom avijacijom.

PVO snage predstavljaju važan deo borbene komponente, koji, u uslovima masovne upotrebe daljinski pilotiranih vazduhoplova i drugih sredstava za napad iz vazduha, imaju izuzetan značaj za uspeh vojnih operacija, pa se njihova visoka osposobljenost i integracija u jedinstven sistem nameću kao imperativ.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA