≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na VMA urađena prva rekonstrukcija dojke inovativnim tkivnim ekspanderom

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najvažnija karakteristika ekspandera je da ne sadrži metal, te da nakon ugradnje omogućuje zračnu terapiju i čitav niz dijagnostičkih procedura

  • 0
Na VMA urađena prva rekonstrukcija dojke inovativnim tkivnim ekspanderom Foto: Tanjug

U Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) urađen je prvi akt rekonstrukcije dojke nakon mastektomije inovativnim tkivnim ekspanderom Motiva Flora, renomiranog svetskog.

Najvažnija karakteristika ekspandera je da ne sadrži metal, te da nakon ugradnje omogućuje zračnu terapiju i čitav niz dijagnostičkih procedura, uključujući i magnetnu rezonancu kao dodatnu metodu za ranu dijagnostiku bolesti, što do sada nije bio slučaj, saopšteno je iz VMA.

Operaciju je izveo načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine VMA pukovnik prof. dr Nenad Stepić sa svojim timom.

Stepić je istakao da se godišnje uradi više od stotinu operativnih zahvata rekonstrukcija dojke, a da praćenje svetskih trendova u hirurgiji ostaje osnovni princip rada u VMA.

Direktor Establishment Labs za Evropu Filip Bosna rekao je da je velika čast što je VMA prihvatila da prva u Srbiji izvede operaciju ugradnje ekspandera dojke najnovije generacije "Flora TišueExpander".

Dodao je da se korišćenjem najnaprednijih proizvoda i unapređenjem tehnika rekonstrukcije dosta doprinosi zdravlju i kvalitetu života pacijentkinja koje su preležale karcinom dojke, te da je današnji operativni zahvat još jedan pokazatelj da kompanija Establishment Labs drži za prioritet zdravlje i dobrobit žena.

Operaciji, koja predstavlja iskorak u dosadašnjem operativnom tretmanu karcinoma, prisustvovali su načelnik Grupe hirurških klinika VMA pukovnik prof. dr Boban Đorđević, direktor kompanije Establishment Labs za Evropu Filip Bosna i globalni menadžer za ABR Josip Kovačević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA