Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljudi, je l ovo moguće! Arsenije u centru grada uhvatio poskoka: "Bio je ispod auta i išao ka prodavnici"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lep primer poskoka, kaže Arsenije, inače iskusni hvatač zmija

  • 1
Arsenije Hadži Basur, poskok Foto: Telegraf

Poskok u centru grada! Arsenije Hadži Basur, iskusni hvatač zmija, imao je upravo ovo iskustvo. Opasnu otrovnicu uhvatio je u samom centru Užica, blizu keja.

- Ljudi me pozivaju kad se pojavi zmija. I ovoga puta došao sam na intervenciju po pozivu sugrađanina. On je uparkiravao vozilo i video da pored izlazi zmija. Bio je to lep primer poskoka. Ne znam da li znate, ali poskok je najopasnija i najotrovnija zmija u Evropi - priča Arsenije za naš portal.

Poskok je, nastavlja, izlazio ispod kola i pošao prema Zoo marketu.

- Gazdarica marketa u šali je rekla da samo još zmiju nema. To je inače sam centar Užica, na 30 metara od Trga. A Užice je grad koji je zbog svoje kamnitosti prilično bogat zmijama - pojašnjava naš sagovornik. Kako pretpostavlja, ovaj poskok se uvukao verovatno u motor ili šasiju.

- Jedna trećina intervencija su automobili. Zato je jako važno da zatvarate vozila gde god bili, a naročito kada ste u prirodi. Desilo mi se jednom, ali samo jednom, što sam mislio da je nemoguće, da je čoveku zmija krenula da izlazi iz ventilacije, dok je vozio, i da se mota oko volana - seća se Arsenije.

Savetuje i da zmije zaobilazimo u širokom luku ako ih vidimo.

- Nagađjte ih ničim, ne dirajte prutom. Poskok je lako prepoznatljiv po rogiću na nosu i jako je opasna zmija - upozorava na kraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darosava

    11. april 2024 | 12:00

    Normalno je da je poskok tražio sredinu njemu sličnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA