Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li znate šta je CELOVAR? U Babušnici se održava tradicionalna Celovarijada

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijava ekipa može se izvršiti u prostorijama Turističke organizacije opštine Babušnica

  • 0
Babušnica FOTO: Aleksandar Ćirić

Jedna od najegzotičnijih turistčikih manifestacija u Srbiji organizuje se u Babušnici, kraju koji je poznat inače po izuzetnoj lužničkoj vurdi, vrhunskom specijalitetu od mleka.

Verdi je posvećena turistička manifestacija Vurdijada koja je postala zadnjih godina neverovatno posećena pa se u vreme Vurdijade populacija Babušnice od nekoliko hiljada ljudi, umnogostruči.

Celovar je pak, manifestacija koja je tek u povoju, ali je svakako jedinstvena po tome što je posvećena veoma malo poznatom specijalitetu koji je takođe karakterističan za babušnički kraj - celovaru, odnosno čorbi od mladog prolećnog livadskog zelja.

Celovarijada se održava 2. maja od 11 sati, interesovanje je već sada veliko a stručni žiri će po završetku pripreme celovara, proglasiti tri najbolja majstora celovara, koji su pripremili najukusniju čorbu.

Celovarijada se inače održava na izletištu Šanac, kultnog među meštanima Babušnice, koje je čuveno po tvrđavi koja je ukopana u zemlju i predstavlja pravu atrakciju.

Prijava ekipa može se izvršiti u prostorijama Turističke organizacije opštine Babušnica na Kupališnom kompleksu ili na kontakt telefon 010/383-161 i 063/11 29 709 svakog radnog dana od 07 do 15 časova.

(Telegraf.rs/A. Ćirić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA